Jump to content

Nasljeđivane imovine nakon smrti


ElysaNicole

Preporučene objave

Pozdrav, sva imovina (nekretnine) trenutno su u bakinom vlasništvu. Baka je stara a tata ima dug prema državi te te ako tata naslijedi njezinu imovinu država to ima pravo blokirati. Sad baku zanima može li ona meni svu im0vinu ostaviti oporukom ili prije smrti napraviti prijepis na mene. Hoće li meni to smetati s obzirom na to da sam još studentica te imaju li moji roditelji prava na neku socijalnu pomoć jer su oboje nezaposleni. 

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, baka za života može raspolagati sa svojom imovinom, to može biti oporučno ili darovanjem, a možete i s njom sklopiti ugovor o doživotnom uzdržavanju. Hoće li Vam nešto "smetati" ovisi o pravima koja koristite kao student, a isto tako vezano za roditelje, postoji cijeli niz socijalnih mjera, ali one ovise o trenutnom socijalnom statusu roditelja tj. cijelog kućanstva. Da li su roditelji bili do CZSS i zatražili pomoć u vidu neke od tih socijalnih mjera (zajamčena minimalna naknada, naknada za troškove stanovanja, pravo na troškove ogrjeva, naknada za osobne potrebe korisnika smještaja, jednokratne naknade, naknade u vezi s obrazovanjem, osobna invalidnina, doplatak za pomoć i njegu, status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja i naknada do zaposlenja).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija