Jump to content

Poslodavac isplatio manju plaću


antonio76

Preporučene objave

Poslodavac je isplatio manju plaću od one iz ugovora o radu za puno/redovno radno vrijeme (tu mislim na plaću za redovni rad, bez prekovremenih), tj. napravio je obustavu u svoju korist, jer radnika tereti za neke "troškove". Radnik nije suglasan s time i smatra da ga se neosnovano tereti, niti je ikada dao pristanak da se ista obustava napravi.

Kako radnik može doći do razlike u plaći koju treba primiti? Prijava inspektoratu rada? U kojem roku bi to inspektorat mogao riješiti? Što ako poslodavac i nakon intervencije inspektorata odbije isplatiti razliku do pune plaće? Da li moram išta prijavljivati poslodavcu (zahtjev za zaštitu prava?) ili mogu odmah ići na ispektorat?

 

Drugo pitanje se odnosi na eventualni prekovremeni rad koji također nije plaćen. Može li ga poslodavac odbiti platiti uz izgovor da nije zadovoljan odrađenim poslom, iako je radnik utrošio vrijeme na prekovremeni rad?

uređeno: od antonio76
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je, prijava inspektoratu, jer je to prekršaj po Zakonu o radu. Inspekcija će samo podnijeti prekršajni nalog protiv poslodavca, radnik i dalje mora svoje potraživanje prema poslodavcu, ako on to neće dobrovoljno isplatiti, potraživati sudskim putem. Zahtjev za zaštitu prava nije potreban, jer se radi o novčanom potraživanju.

Ne može poslodavac odbiti platiti prekovremeni rad, ako je on odrađen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija