Damir Cvitkovic objavljeno: 18. siječanj 2021. Dijeli objavljeno: 18. siječanj 2021. Poštovani! Prije 5 godina sam naslijedio česticu koja je manjim dijelom pod šumom, a većim livada. Na katastar.hr se vidi da su na cestici dva susjeda s kojima međim napravili 4 cvrsta objekta. Kroz razgovor sa geodetima sam saznao da i nemam neka prava jer se nije na vrijeme reagiralo. Objekti su napravljeni prije 20-ak godina nakon djedove smrti , a baka je bila nepokretna i nije znala i samim tim nije reagirala na tu gradnju. Postoji li kakav pravni lijek za ovaj slucaj? Jesu li susjedi mogli legalizirat te objekte s obzirom da je gruntovno i po katastru ta cestica moje vlasnistvo? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 20. siječanj 2021. Dijeli odgovoreno: 20. siječanj 2021. , Damir Cvitkovic je napisao: Jesu li susjedi mogli legalizirat te objekte s obzirom da je gruntovno i po katastru ta cestica moje vlasnistvo? U konkretnom slučaju je bila moguća legalizacija, no ne i upis prava vlasništva bez pravnog temelja, a koji bi u ovoj situaciji sasvim izvjesno trebalo ishoditi u parničnom postupku, odnosno tužbom. stradivari 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.