Jump to content

Ovrha iz 2019. godine


bitiilinebiti

Preporučene objave

Poštovani,

ovrha je donijeta pravomoćno u srpnju 2019. godine. Pokušaj je bio nekoliko puta od strane ovršenika da dogovori mjesečnu otplatu, jer je u nemogućnosti platiti iznos ovrhe od preko 250.000 kuna odjednom, a s penzijom od 700 kuna, jer se 300 kuna od penzije takodjer na FINI skida od godine 2015. od kad je pokrenuta ovrha. Odvjetnik ovršitelja se više puta prijetio, da svakog trenutka može ovršiti kuću u kojoj ovršenik živi, a koja mu je jedina nekretnina, ako ovšeni ne plati cijeli iznos ovrhe.

Moje pitanje: postoji li zakonski vremenski rok, u kojem ovršitelj od pravomoćne presude suda može/mora ovršiti nekretninu i koji je onda postupak? Ostaje li ovršeni odmah bez "krova nad glavom" ili tek kad se nadje novi vlasnik/kupac? Može li se ovršiti jedina nekretnina? Tko odredjuje prodajnu cijenu ovršene nekretnine? Može li ovršeni sad, s obzirom da ovršni postupak nije pokrenut, svoju kuću prepisati, tj. darovati i tako spasiti "krov nad glavom"?

Zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema roka u kojemu mora pokrenuti ovršni postupak. Bez nekretnine se ostaje kada se ona proda na dražbi tj. nakon pravomoćnosti rješenja o dosudi nekretnine i nakon što kupac položi kupovinu, sud donosi zaključak o predaji nekretnine kupcu.  Ova Vaša nekretnina može biti predmet ovrhe, a vrijednost iste određuje sud, te se prodaje na dražbi onome tko ponudi najviše. Možete nekretninu prepisati, a ovrhovoditelj može pokrenuti sudski postupak, radi pobijanja ove Vaše pravne radnje, a koja je počinjena na njegovu štetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija