peeepe 0 objavljeno: siječanj 20 Dijeli objavljeno: siječanj 20 Pozdrav svima, Clan sam drustva u jednom d.o.o. drustvo se sastoji od 4 clana. u drustvenom ugovoru stoji ”drustveni ugovor se mijenja odlukom koja je donjeta donjeta davanjem valjanih glasova clanova drustva ciji poslovni udjeli predstavljaju najmanje 3/4 temeljnog kapitala zastupljenog na skupstini na kojoj se donosi odluka o izmjeni statuta” da li to znaci da me mogu izbaciti iz drustvenog ugovora odnosno firme ako njih troje (tri cetvrtine) donesu tu odluku bez mojeg prisutstva? i ako da, da li mi u tom slucaju moraju isplatiti moj udio po trzisnoj vrijednosti firme s danom iskljucenja ili ne? unaprijed hvala. Citiraj Link to post Dijeli na drugim stranicama
Ruby_Danderfluff 2075 odgovoreno: siječanj 21 Dijeli odgovoreno: siječanj 21 Prestanak članstva u društvu može biti putem istupa ili isključenja. Isključeni možete biti izričito ako je mogućnost isključenja, uvjeti itd. definirani društvenim ugovorom. Ako nisu, tada drugi članovi mogu tužbom zahtijevati isključenje iz opravdanog razloga, ili samo društvo ili pojedini članovi ako se radi o osobito važnom razlogu (čl. 420. Zakona o trgovačkim društvima). Citiraj Link to post Dijeli na drugim stranicama
peeepe 0 odgovoreno: siječanj 21 Autor Dijeli odgovoreno: siječanj 21 Hvala puno na odgovoru! Da li u slucaju iskljucenja ili istupanja moraju isplatiti trzisnu vrijednost firme s obzirom na vidinu udjela u istoj? lp Citiraj Link to post Dijeli na drugim stranicama
Ruby_Danderfluff 2075 odgovoreno: siječanj 26 Dijeli odgovoreno: siječanj 26 Da, ponovno Vas upućujem na navedeni članak, koji to vrlo jasno obrazlaže. Tržišnu vrijednost je najbolje vještačiti po vještaku revizoru. Citiraj Link to post Dijeli na drugim stranicama
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.