Borelo objavljeno: 21. siječanj 2021. Dijeli objavljeno: 21. siječanj 2021. Dobio sam rješenje da se moja čestica smanjuje za 300m2,po odluci o nerazvrstanoj cesti,po čl.131 Zakon o cestama. Zanima me dali je lokalna samouprava dužna isplatiti naknadu? Čitajući taj čl.nisam vidio da igdje piše nešto o naknadi,ali mi je čudno da se općina može samo tako uknjižiti na privatno vlasništvo bez ikakve naknade. Hvala na odgovoru Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 22. siječanj 2021. Dijeli odgovoreno: 22. siječanj 2021. Da li je tih 300 kvadrata već 25 godina u naravi cesta, ili prostor uz cestu, ili to nikada i nije bila cesta ili bilo kakav javni put? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borelo odgovoreno: 22. siječanj 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 22. siječanj 2021. Da,to je prostor uz cestu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 23. siječanj 2021. Dijeli odgovoreno: 23. siječanj 2021. Je li taj rostor bio unutar vaše ograde? Ili na zemljištu koje ste vi koristili? Ako je to bila prometnica 1996. onda je po zakonu javno dobro - put. Borelo 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borelo odgovoreno: 23. siječanj 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 23. siječanj 2021. To je bilo uz samu cestu,očito da je sad to javno dobro. Hvala na pomoći. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.