Jump to content

Obmana krivotvorenim uvjerenjima


Neno05

Preporučene objave

Poštovani!

Kao zaposlenik firme u Oroslavju sredinom 2015. sam poželio dobiti bankovni kredit kojim sam namjeravao zatvoriti postojeća dugovanja i kupiti polovni automobil s kojim bih mogao putovati na posao u tu firmu i doma.Naglasio bih da sam vec tada bio 5 godina udovac i samohran tata dviju djevojcica,jer mi je supruga tragicno stradala u prometnoj nesreći 2010.godine.

S obzirom da sam svoju poslodavku poznavao osobno od 1999-e godine i kao mladic kod nje radio 2 godine,nisam sumnjao u njezine dobre namjere kada me 2015 zvala da dođem raditi kod nje jer joj je hitno potreban kuhar-pica pekar.

Kako je njezin knjigovođa imao sve moje podatke iz vremena kada sam 1999 radio kod nje,nikakve podatke me nije trazila,jer cak i bankovni racun u Zg banci mi je ona osobno orvorila te 1999.godine.

Nikakav primjerak Ugovora o radu mi nije dan iako sam potpisao vise meni nepoznatih dokumenata.

2015 sam predao zahtjev u Sberbanci za gorovinski kredit i zamolio šeficu za potrebne dokumente za dobijanje kredita.Prvi i osnovni uvjet da bi se kredit uzeo u razmatranje je bio Ugovor o radu na neodređeno.Na pitanje da li jesam prijavljen na neodređeno odgovorila mi je sa smjeskom da nista ne brinem,da samo nekq radim svoj posao i da je sve u redu.Dobio sam ovjeren Ugovor o radu na neodređeno,vjerujući i ne sumnjajući u njegovu vjerodostojnost,te ga uz ostatak uvjerenja predao Agenciji za kredite koja mi je kredit i ostvarila i to u iznosu od 25.000 eura.

Nakon sto sam novac preusmjerio u Zg banku i tamo zatvorio postojeci kredit i dugovanja po Master-cardu,te za 5000 eura kupio 12 godina star automobil koji mi je ostavljao dojam povjerenja,mjesec dana prije dospijeća prve rate kredita na naplatu u iznosu od 2500 kuna,moja poslodavka mi je hladno saopcila da mi 1.10.2015.istice Ugovor o radu od 6 mjeseci i da nakon tog dana vise ne radim u njezinoj firmi.Razlog nije navela,vjerujem da je to osveta sto sam kao mladic napustio njezinu firmu i otisao raditi na more.

Naravno da mi je banka uskoro otkazala Ugovor o kreditu,te se sada sudski pokusavaju ovrsiti 1/3 nekretnine (nelegalizirana kuca) koju sam naslijedio po smrti oca.

Tu istu gospođu su uoči odobravanja kredita i telefonski kontaktirali djelatnici Sberbanke,bio sam prisutan kada je primila poziv i dala je i usmeno sve garancije i uvjerenja da sam siguran klijent koji ce biti u mogucnosti svoj kredit otplacivati.

Ja sam zbog blokada i nemogucnosti osiguranja egzistencije zajedno sa djecom 2017 napustio Hrvatsku i otisao trbuhom za kruhom na rad u Njemacku.

Traje mi i postupak osobnog bankrota koji sam pocetkom 2017 pokrenuo na Sudu u Zaboku,no nikakva odluka do danas donesena nije.

Trazio sam privatno i odvjetnika koji bi htio potraziti pravdu za mene i kceri,no uglavnom ne dobijem ni odgovor na upite.

Molim Vas da mi kazete da li je moguce da nas netko ovako hladno dokrajci i taj uzas od zivota pretvori u noćnu moru,da li zaista nema nikakve institucije koja se bavi prevarama i krivotvoriteljima dokumenata.

Proslo je punih 5 godina od tada,ide šesta,da li je to zastarjelo za pokretanje postupka protiv dotične i ako nije molim Vas da me savjetujete kuda se obratiti.

S postovanjem i zahvalom,

Neno 05

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za otkaz ugovora o radu, poslodavac uvijek mora imati opravdan razlog i obrazložiti ga u pisanoj odluci. Radnik ukoliko smatra da razlog otkazivanja nije opravdan, može to osporavati sudskim putem, no pritom je vezan kratkim rokovima u kojima to može napraviti te prethodnim obraćanjem poslodavcu sa zahtjevom za zaštitu prava.

Kako je od tog nesretnog događaja proteklo već više od 5 godina kako navodite, bojim se da je tu priča s te strane već davno završena.

Ići u pokušaj dokazivanja nekakve prijevare, s ove vremenske distance te pogotovo kada sami niste pokušali ništa u radno-pravnom pogledu, također je, po meni, osuđeno na propast. Da ne govorim uopće o dvojbenosti prijevare kao takve.

Što se tiče mogućeg krivotvorenja isprave, tu bi se eventualno mogla podnijeti kaznena prijava, no ako je ugovor o radu bio legitiman, a ona vas je zapravo "navukla" s ovom pričom o isteku ugovora (ili je u ugovoru bio uključen probni rad, pa je to navedeno kao razlog otkaza), onda se ni tu neće moći ništa učiniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija