Jump to content

Žalba-parkiranje na invalidskom mjestu


seadria1

Preporučene objave

Poštovanje, molio bih za savjet za situaciju koju imam.
Naime, jučer 21.01 sam u Zagrebu u ulici parkirao na invalidsko mjesto koje na betonu nije bilo označeno odnosno žute linije se ne vide kao ni iscrtani invalidski znak. Jednostavno izgledalo je kao obično parkirno mjesto a znak visoko na stupu nisam uočio. Pauk mi je digao i odvezao auto te sam ga isti dan pokupio u Zagrebu na velesajmu.
Dobio sam papire za troškove pauka 500kn i kazna za parkiranje na invalidskom mjestu 700kn (350kn u roku tri dana), ništa još nisam plaćao.
Ono što me zanima ima li se smisla žaliti pošto parking vidljivo nije ispravno označen (dakle samo je tabla vidljiva višlje na stupu sa slike) ili jednostavno platiti kazne?
Nemam iskustva s ovime pa stoga molim za savjet i gdje uputiti žalbu te ako se žalim jel moram uputiti žalbu na dvije stane pošto su dvije uplatnice? Također ako idem na žalbu šta sve navesti u žalbi (samo činjenice kao iznad ili spomenuti i da sam nezaposlen i tražiti ublaženje ili slično).

Ono šta sam sam našao na Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi u Pravilniku o znaku pristupačnosti:
"Članak 10. Mjesto rezervirano za parkiranje vozila osoba s invaliditetom iz članka 2. stavka 1. i 2. ovoga Pravilnika mora imati na kolniku ucrtane rubne crte i simbol koji označava parkirno mjesto rezervirano za osobe s invaliditetom žute boje.
Mjesto iz stavka 1. ovoga članka mora biti obilježeno i znakom »parkirališta« s dopunskom pločom koja označava parkirno mjesto rezervirano za osobe s invaliditetom."

Unaprijed hvala na svakom savjetu. 
 

parking.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Žalba-parkiranje na invalidskom mjestu

Evo slike znaka, također ne znam jel u žalbi vrijedi spomenuti da u situaciji nije vidljivo jel se invalidski parking odnosi na lijevo ili desno mjesto od znaka. Svakako ne opravdavam se ali po noći kada sam parkirao uopće se žuta lijeva linija koja je jedina nešto vidljiva od oznaka niti ne vidi.

Danas mi je zadnji dan za plaćanje kazne na 50% pa svakako svaki savjet dobro dođe ako se odlučim da ima smisla ići na žalbu.

Hvala

20210122_130943.jpg

20210122_131011.jpg

uređeno: od seadria1
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako i dalje postoji osnova za žalbu.

U pravu ste kada tvrdite da iz znaka nije razvidno gdje se točno nalazi parkirno mjesto za osobe s invaliditetom.

Prometni znak C39 bi u ovom slučaju trebao biti označen simbolom ili natpisom, ili dopunskom pločom iz koje bi bilo nedvojbeno jasno gdje je to parkirno mjesto.

 

Citiraj

 

63687.jpg
Na znaku C39 ili na dopunskoj ploči može se odgovarajućim simbolima ili natpisima označiti način parkiranja, smjer u kojem se nalazi parkiralište, udaljenost u metrima do parkirališta, kategorije vozila kojima je parkiralište namijenjeno, naplata parkiranja, a i moguće vremensko ograničenje parkiranja (C39-2).

 

 

Da je znak točno ispred parkirnog mjesta onda nebi bilo dvojbe, ali ovako je jasno da nema horizontalne signalizacije a vertikalna je nejasna i nedovoljno jasno označena

 
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 32 minuta, vukovar je napisao:

Nikakva žalba ti neće proći, postoji znak,postoji žuta linija,sve ostalo je uzaludno plati kaznu za parkiranje 350 kn, jer pauka si svakako platio pri uzimanju vozila.

Pozdrav

Kod većine ljudi žalba ne prolazi zato jer bi svi htjeli izbjegnuti plaćanje kazne za svoj prekršaj, pa dolazi do puno neosnovanih prigovora koji ne prolaze sudu.

Stavite se u situaciju podnositelja teme, zašto se ne bi žalio sad na ovo?

Kakvo značenje ima postojanje žute linije, navedite točan propis, članak i stavak?

Parking mjesto nije iscrtano kako treba i iz prometnog znaka nije jasno koje parking mjesto je invalidsko mjesto, i tu je čovjek u pravu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Pardon nisam bio ovdje, jučer sam bio na prekršajnom sudu radi toga. Sudac kasnio 20 minuta, kad je došao bio živčan jer je sam i nema mu asistentice. Pitao me samo ime i prezime i rekao pisat ćemo opomenu bez ikakvih troškova. U rješenju napisao opomenu i napisao da sam slabog imovinskog stanja i radi toga ne mogu platit kaznu.

Dakle, ja sam se samo predstavio i pitao ga da iznesem svoju obranu. Rekao je da ne trebam ništa govoriti da će on sve sam napraviti. Sve je trajalo oko 10 min max (zato jer je imao probleme sa printerom).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija