Jump to content

Roditelj bez obitelji


neznalica78

Preporučene objave

Jucer sam imala rociste razvoda sa temom odredjivanja s kim dijete (curica) od 5 godina zivi, tko ju vidja i kako. Izvjesce czss-a je da dijete treba zivjeti sa mnom (mama), a otac ga vidjati svaki drugi vikend plus u tjednu kada je vikendom s njim, jos i utorak, a u tjednu kada je vikendom sa mnom utorak i cetvrtak. Tako sada prakticiramo. To je centar prekopirao i to je preporucio da se nastavi, uz napomenu da dijete zivi sa mnom,i bude prijavljeno na adresu na koju sam ja prijavljena. 

Otac to odbija uz objasnjenje da on zivi u zajednici, sa svojim ocem,bratom i bratovom zenom te da u situaciji kad je on sprijecen, sa djetetom, kad ono nije u vrticu, moze biti bilo tko od njih troje. 

Sutkinja mu je rekla da ja ne smijem biti diskriminirana jer mi roditelji nisu blizu (porijeklo) i jer sam podstanar.

E da, rekao je da sam promijenila 3 stana i da bih mogla jos i da to nije stabilno za dijete.

Ali, nakon sto je ustvrdila kako ja ne bih smjela biti diskriminirana po tim osnovama, a on ustrajao u tim tvrdnjama kada ga je upitala zasto se ne slaze s odlukom centra, ona je od mene trazila da ipak razmislim i ustupim da dijete zivi s ocem, iz navedenih diskriminatornih razloga.

Ono sto mene zanima je je li istina da roditelj koji nema obitelj ne moze zivjeti s djetetom, jer nepredvidjenim okolnostima,u vrijeme kad dijete nije u vrticu/skoli, moze imati neodgodivih obaveza?

Nadam se da sam barem izbliza jasna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Gringo je napisao:

Žalosno je kad raspravna sutkinja nije u stanju staviti dijete u fokus te ga tretira kao objekt odnosa roditelja.

Zanima me zašto se niste dogovorili sa ocem djeteta da dijete provodi podjednako vremena sa vas oboje?

Ako procitate pocetak teksta tako se i trudimo vec 2 godine.

Ali on je sam htio nju upisati u vrtic koji je suprotna smjena od njegove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, oprostite dozvolite da se i ja uključim u raspravu, ako je predmet na sudu jer se vi, kao roditelji, niste mogli dogovoriti oko skrbništva nad zajedničkim mlt. djetetom, sud će donijeti odluku o skrbništvu prema svim utvrđenim činjenicama koje idu u smjeru interesa djeteta, kod toga ne mora prihvatiti mišljenje djelatnika CZSS, mada u većini slučaja prihvaća ili djelomično prihvaća, a nezadovoljna stranka (roditelj) će imati pravo na žalbu drgostupanjskom (Županijskom) sudu bez obzira što mi ovdje pisali... 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Suci često žele postići da se stranke na ročištu dogovore, jer kada se dogovore odnosno na nešto dobrovoljno pristanu, veća je šansa da će se toga i držati. Ako je Vama način razrješenja situacije kakav predlaže sud neprihvatljiv, ne morate pristati na njega. Vaš se bivši suprug poziva na činjenicu da on ima mrežu obiteljske podrške, a Vi nemate, pa da bi dijete bilo bolje da je okruženo s obitelji, što je solidan argument, kojemu se mora naći solidan protuargument.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija