Jump to content

Ostavka predstavnika suvlasnika


Senada82

Preporučene objave

Molim info. Predstavnik suvlasnika iz osobnih razloga zeli dati ostavku na to mjesto. Na oglasnu plocu je objavio da nam daje rok od 7 dana da odaberemo novog predstavnika no mi se ne mozemo dogovoriti i nitko drugi ne zeli preuzeti tu obvezu. Zna li itko proceduru u ovakvoj situaciji? Hitno nam je dobiti bilo kakav odgovor

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo sad, Borbena7 je napisao:

Tako je, jer ne možete nekoga prisiljavati da radi posao koji ne želi. Jeste li pokušali sa opcijom da se izmjenjujete na mjestu predstavnika stanara tj. da se dogovorite da ovaj posao obavljate kvartalno ili godišnje, pa da svaki suvlasnik bude predstavnik na to neko dogovoreno vrijeme.

Stvar je u tome sto nas je potres zadesio i sada je vecina suvlasnika odselila izvan zgrade. Ostale su 3 obitelji u zgradi a oni ne zele tu obvezu 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...
prije 11 sati , ficho00007 je napisao:

A što u situaciji kada predstavnik stanara želi odstupiti

Treba pisanim putem obavijestiti upravitelja zgrade da se od određenog datuma ne smatra više predstavnikom, jer podnosi ostavku.

prije 11 sati , ficho00007 je napisao:

postoji osoba koja je zainteresirena za preuzimanje dužnosti ali se ljudi ne odazivaju na sastanak pa se nije skupilo 51% potpisa za potvrdu novog predstavnika?

Naravno, zainteresirana osoba bi si trebala dati malo truda i otići fizički do svojih susjeda, te osobno prikupiti potrebne potpise.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Lijepi pozdrav,

nadovezala bih se na temu. Ja sam predstavnik stanara u manjoj zgradi od 6 stanova. Htjela bih odstupiti i da netko drugi bude predstavnik, no nitko ne zeli preuzeti duznost. Naime, od nas 6, dvije su susjede iz pakla, figurativno rečeno. Te dvije me trajno i opetovano vrijeđaju, stalno me optuzuju da lazem, tajim, kradem i slicno. Toliko su neugodne da sam neki dan htjela ih otic prijavit na policiju jer me jedna od njih stvarno nehumano uznemirava. No, moj problem je sto zelim odstupiti od duznosti, a nitko ne zeli preuzeti. One zele da odstupim jer sam kradjivica, korumpirana, lazljivica itd, i danas su me napokon pitale kad cu vise dat ostavku. Ja vec dvije godine pozivam sve suvlasnike da netko preuzme, a njih prve (one su jeidne u penziji u zgradi i imaju slobodnog vremena), no one ne zele. a ne zeli ni nitko drugi - a zbog te dvije jer ih nitko ne moze vidjet. e sad, ja bih dala ostavku odmah, no mi smo nedavno kao zgrada digli kredit. Imamo upravitelja preko kojeg smo to odradili, ali rekli su mi da sad jedino mogu ulogu nekome predati, al da ne mozemo biti bez predstavnika. Je li to moguce? Ugovor o kreditu traje jos 15 godina, zar ja moram trpit njihove uvrijede i optuzbe jos 15 godina a besplatno ulazem ogromne kolicine vremena i truda za te dvije babe jer su dio zgrade? ja kosim oko zgrade, cistim stubiste, trazim ponude za obnove fasade, krova, za sve potrebne radove... ne mogu zamisliti to maltretiranje jos 15 godina.  Mogu li sto drugo napraviti u vezi tih ludača? nazalost nikad se ne sjetim snimit nase sastanke, al imam svjedoke da me mealtretiraju. ipak, meni nije cilj njih strpat u neku ustanovu niti kaznit, samo hocu da me puste na miru a najvise zelim da ne budem vise predstanvik stanara jer me ove maltretiraju pri svakom susretu.

Hvala puno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , zzivanazzu je napisao:

ali rekli su mi da sad jedino mogu ulogu nekome predati, al da ne mozemo biti bez predstavnika. Je li to moguce?

Gluposti. Nemate Vi što kome predavati. Lijepo pisanim putem i sa povratnicima im pošaljite dopis da iz osobnih razloga više niste u mogućnosti obavljati ovu funkciju i da se od datuma kojeg već navedete ima smatrati da Vi više niste predstavnik stanara.

prije 9 sati , zzivanazzu je napisao:

Toliko su neugodne da sam neki dan htjela ih otic prijavit na policiju jer me jedna od njih stvarno nehumano uznemirava

Čemu sustezanje, prijavite ih prvom osnovanom prigodom, pa neka tamo osmišljavaju vrijeme.

prije 9 sati , zzivanazzu je napisao:

samo hocu da me puste na miru

Nisam sigurna da ćete to postići sa ostavkom. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija