Jump to content

Rušenje kuće uz kuću


TatjanaP

Preporučene objave

Poštovani, s obzirom na situaciju trebamo  pravni savjet koji će nas usmjeriti u prave ruke.Posjedujemo staru kucu iz 1700 i neke (dvije etaze  i vrt )u Dubrovniku. Na nju je naslonjena susjedna kuća  čiji jedan zid omeđuje jednu stranu vrta.Novi vlasnici kupili su cijelu parcelu ,rusit ce postojeci ugost.objekt sa druge strane parcele i pomenutu kuću ,te planiraju raditi 2 kata podzemne garaze i  zgradu od 4 etaze ( moderna vila). Svjesni smo kako će doći do velikih oštecćenja,jer se svi nalazimo na stijeni ,te nas zanima kome se možemo obratiti za savjet,kako se pripremiti prije potpisivanje privole susjedu. Osim toga isti je zamolio komad našeg  zemljišta kako bi dobio potreban pad pristupne ceste za vanjski parking  i ulazom u podz.garaze ( na mjestu pomenute kuće) te me zanima što je pametno učiniti, prepisati ili dati pravo služnosti ? Radi se o manjem komadu ali gubitkom istoga mijenja se cijela privatnost naseg posjeda tj.postajemo dio buduce pristupne ceste i vanjskog parkiralista .  Vrt i cijela nasa kuca ostaju u zraku ?  Hvala 

 
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iako bi već njihov projektant trebao predvidjeti sve projektom pa i eventualne potporne zidove i sl. možete se posavjetovati sa ovl.inženjerom građevine (statičarom) na što bi trebali pripaziti pri uvidu u spis predmeta kod izdavanja građevinske dozvole na koji ćete biti pozvani te na tome prvom koraku možete staviti svoje primjedbe a poslije eventualno i u žalbi na rješenje o izdavanju građevinske.

Što se tiče služnosti ili prodaje, možda bi eventualno bila bolja služnost koju možete ograničiti s zaštitom privatnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija