Jump to content

U mojoj čestici tuđa maslina


Zelovo

Preporučene objave

Ova k.č. je imala otpr. ____ m2 i više posjednika. Tužbom sam stekla ____ m2 k.č. ______ k.o. ____, katastar ______ (k.o. _____ nema zemljišnih knjiga) i upisana sam u posjedovni list 1/1. Međutim jedna maslina  od bivšeg posjednika se nalazi u dijelu moje čestice. Ja bi je kupila ali on ne dozvoljava, kratko rečeno hoće praviti probleme, jer je ljut što sam ja tu u posjedu. Međutim, taj susjed ima do te moje svoju  česticu i tuđu maslinu u njoj. Ja sam je kupila misleći da da će  mo se zamijeniti -trampiti za maslinu. Ja njemu moju a on meni svoju.

U Šibenskom kraju je uobičajeno da je maslina u tuđem zemljištu. Otprilike u tom kraju vrijednost jedne masline je 1.000,00 kn.

Prema Zakonu o vlasništvu je jasno napisano „Biljke koje puste korijenje u nekom zemljištu vlasništvo su onoga čije je to zemljište“.

Ali, 

ako  maslinu  berem ili ispilan on će mene ispilat i bit će svega, policije i crne kronike.

Moje pitanje glasi: Postoji li pravni način  ili neki drugi način da ja tu maslinu dobijem odnosno riješim sa nekim papirom.

Hvala, 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija