Jump to content

Najmodavac nas izbacuje iz kuce


DanielHer

Preporučene objave

Pozdrav svima molim Vas pomoc

potpisali smo ugovor za najam kuce u trajanju od 6 mjeseci da bi nam gazde nakon tjedan dana rekle da se vracaju I zele da izadjemo iz kuce za mjesec dana

zanima nas da li imamo ikakva prava za ostanak duze dok ne nadjemo novi smjestaj i da li je po zakonu to sto su oni napravili. Takodjer nas nisu prijavili na tu adresu. Da li mozda mozemo traziti sada kako nije nasa krivica da nam bar pomognu naci slicnu nekretninu ili nesto takvo. Takodjer nas forsiraju da ostavljaju svoje stvari u kuci iako smo mi jos legalno u njoj I zele da potpisemo aneks da izlazimo za mjesec dana 

 

Hvala Vam 

uređeno: od DanielHer
Nadopuna
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima li taj Vaš ugovor kakve odredbe o otkazu? Da li Vas je pisanim putem izvijestio o namjeri otkaza?

Prije 17 minuta, DanielHer je napisao:

Takodjer nas forsiraju da ostavljaju svoje stvari u kuci iako smo mi jos legalno u njoj I zele da potpisemo aneks da izlazimo za mjesec dana 

Nemate obvezu ovo dopustiti, dapače nemojte se upuštati u ovo. Također, nemojte im ništa potpisivati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Borbena7 je napisao:

Ima li taj Vaš ugovor kakve odredbe o otkazu? Da li Vas je pisanim putem izvijestio o namjeri otkaza?

Nemate obvezu ovo dopustiti, dapače nemojte se upuštati u ovo. Također, nemojte im ništa potpisivati.

Ima u slucaju stete i krsenja ugovora moze nam otkazati u roku od mjesec dana, Ali nigdje nije navedeno sto u slucaju da oni zele uci u nekretninu prije vremena sto je I ovdje slucaj 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje bi se radilo o razlozima iz čl. 21. st. 1. Zakona o najmu stanova, a to je slučaj kad najmoprimac useljava u stan svoje potomke, roditelje ili osobe koje je dužan po propisima uzdržavati, te je onda otkazni rok 6 mjeseci i počinje teći od dana kad je obavijest o otkazu predana na poštu. A kako je Vaš ugovor sklopljen na 6 mjeseci, tako bi ovdje najmodavac trebao 30 dana prije isteka ugovorenog roka, obavijestiti Vas pisanim putem da ne namjerava sklopiti novi ugovor na određeno vrijeme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam, Samo jos jedno pitanje molim Vas

Da li to sad znaci da mi imamo pravo ostati u kuci jos 6 mjeseci bez straha od izbacivanja i u miru pronaci drugu kucu za najam ili mozemo traziti od vlasnika stana pomoc u trazenju stana ili neku vrstu obestecenja ako pristajemo izadji ranije od 6 mjeseci?

uređeno: od DanielHer
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 20 minuta, Borbena7 je napisao:

Da, imate pravo biti do isteka roka tog sklopljenog ugovora. Možete tražiti i da Vam pomogne naći novi smještaj, pa da ćete otići i prije isteka ugovora, ali ne možete ga tražiti da Vam plati da bi napustili stan.

Bas su nam se sad javili I nude nam da nas isplate da se maknemo, ali mi nemamo kud a oni to nude samo u slucaju da idemo odmah, sto je opet protivno zakonu ili?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Inače sam na strani vlasnika i njegova prava da sa svojim vlasništvom radi što ga je volja. Osim u ovakvim slučajevima kada posjednik ispunjava svoje obveze prema ugovoru. 

Laički rečeno, sa ugovorom i bez njega, vi ste u stanu više od 30 dana te ste tako u poziciji posjednika.  Što će reči da vas ne može izbaciti iz stana bez da vas tuži i da sud donese odluku o iseljenju. Prije toga vi ste carevi na njegovom. Plaćajte svoje režije i obveze a ukoliko vas ometa možete ga tužiti za smetanje posjeda. A budući nemate kuda to je sada vaš dom a ometanje doma može dovesti vlasnika u poziciju da mu nad glavom visi zatvor. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 18 sati , Ljupko je napisao:

Inače sam na strani vlasnika i njegova prava da sa svojim vlasništvom radi što ga je volja.

Upravo je o tome i riječ, vlasnik je slobodno raspolagao svojim vlasništvom na način da je sklopio ugovor o najmu. I sada kao ugovorne stranke imaju prava i obveze koje proizlaze iz ovog obveznog odnosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno da je vlasnik raspolagao svojim vlasništvom sklapanjem ugovora. Ali ne može ono što je dao, bez uplitanja pravosuđa,kršenjem toga ugovora,samostalno i slobodno vratiti pod svoju volju. Odricanje uživanja prava potpunog vlasništva nad nekretninom on naplaćuje od posjednika. I to davanje u posjed, po zakonu, može bez suda ali vraćanje prava mora sudom i to bezobrazno dugo!! To je najveći, krucijalni problem!! A jednostavno je- ispunjavaš ugovor u posjedu si, zakon te štiti. A ako ne, van iz moga, zakon me štiti. I to ODMAH i jedan i drugi slučaj.

Da se vratim .Ništa (UGOVOR)to ne znači, kratkotrajno! Nikakovi ugovori i dogovori ne mogu biti iznad mirnog posjeda! Što bi provedeno u zbilju značilo da je posjednik, u ovom slučaju najmoprimac, u mirnom posjedu duže od 30 dana. Vlasnik je to znao i dozvolio. Nije važan ugovor ili neugovor. Vlasnik NE MOŽE izbaciti posjednika samovlasno tj. da sam na svoju ruku izbaci vlasniku stvari, promjeni bravu i sl. Vraćanje u mirni posjed je brz, odmah. S tim da je tada posjednik zaštićen od strane suda. Vraćanje posjeda u ruke vlasnika traje i traje. 

Takovim zakonom zna se kome se išlo naruku. 

uređeno: od Borbena7
Neprimjereno izražavanje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija