Jump to content

Tužba za prestanak uzdržavanja djeteta nakon napunjene 26. god. života


Gemminy

Preporučene objave

Poštovani, trebam savjet za pisanje tužbe:

Sudskom nagodbom na općinskom građanskom sudu riješeno je nekoliko spisa sa istog suda, između ostalog mijenja se i određeno je plaćanje uzdržavanja za blizance koji pohađaju srednju školu, na način da se administrativnom zabranom sa plaće majke mjesečno doznači iznos uzdržavanja na račun oca u ime blizanaca, dok za to postoje zakonski ralozi.
Djeca su upisala redovan studij ali je jedno dijete prestalo studirati i zaposlilo se, te je kod javnog bilježnika potpisan i ovjeren izvansudski sporazum o obvezi uzdržavanja, kojim je dogovoreno plaćanje uzdržavanja u izmjenjenom iznosu za dijete koje studira i prestanak uzdržavanja za dijete koje je prekinulo studij i zaposlilo se. Poslodavac majke je postupio po izvansudskom sporazumu.
U među vremenu blizanci su napunili 26 god. života, te je time prestao zakonski razlog za uzdržavanje djeteta koje je i dalje redovan student.
Molim Vas savjet što je potrebno napisati u tužbi općinskom građanskom sudu za prestanak uzdržavanja, obzirom da je sudska nagodba izmjenjena izvansudskim sporazumom?

Hvala unaprijed, lp...

uređeno: od Gemminy
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa zašto niste izvjestili sud za izmjenu, izvansudskom nagodbom, postojeće odluke? 

Sada bi trebali podnijeti tužbu za prestanak plaćanja uzdržavanja za obadvoje djece pozivajući se na to da je obadvoje, u međuvremdnu, navršilo 26 godina života s čime su stečeni zakonski osnovi za prestanak prava na uzdržavanje i s obzirom da je još uvijek na snazi prvobitna sudska odluka (nije izmjenjena kad niste tražili izmjenu temeljem izvansudske nagodbe).. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija