Jump to content

Ovrha od Ht dd fiksne mreze


n.stevanovic

Preporučene objave

"Izgleda" baš i nije izraz na koji se može dati odgovor bez "ako". Na Prijedlogu, Rješenju i Izvodu iz poslovnih knjiga se vjerovatno može točno saznati o čemu se zapravo radi, pa ako se rješenje o ovrsi odnosi na račun/e za telefonske usluge zastara bi bila godina dana od dana dospijeća računa. U svemu tome je bitno i kada je JB zaprimio prijedlog za ovrhu i trebalo bi biti po isteku tih godinu dana. Ako je sve kao navedeno, potraživanje je u zastari i trebali bi ste se na istu pozvati prigovorom na rješenje u roku 8 dana. Tada sve ide na sud i on odlučuje povodom prigovora. 

Predložak prigovora imate ovdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da se nadovezem,imala sam nekad oko 50 000kn duga ali su mi se sami makli,nikada mi nista na adresu nije stizalo (osim nedavno za Avon-za to sam nekako sama sklepala prigovor) pa me zanima obzirom da mi je racun vec blokiran s njihove strane kome da pisem taj prigovor. Sta mi je najpametnije napraviti? Obzirom da imam toga dosta,da odem na Finu i uzmem izvod i probam to rijesavati? Pozvala bih se naravno na zastaru jer su sve dugovanja iz 2015 a vec 3 godine se nisu uspjeli naplatiti..i vise.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda niste "dobili ovrhu", tj. Rješenje o ovrsi a ispada niti obavijest od FINA-e da je predan zahtjev za izravnu naplatu, nego već imate ovršena sredstva po pravomoćnom rješenju. Ako je tako, vjerovatno će vam više i točnije pojasniti Borbena7, no ovako na prvu zastara je u ovome slučaju 10 godina od pravomoćnosti rješenja ako ovrhvoditelj nije provodio neke radnje koje bi utjecale na prekid zastare.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jutros mi je stiglo to od FINE pod OČEVIDNIK NEIZVRŠENIH OSNOVA ZA PLAĆANJE SA SPECIFIKACIJOM NAPLATE

A dug je oko 2300 sa kamatama,bez kamate 800.

Ono prijasnje mi se maknulo. Sa 18 godina sam dizala telefone na pretplatu koju nisam placala,o tom se radi ako to sta mjenja.

Ako nema zastare,jel postoji neka mogucnost odgode ili bar da platim samo glavnicu?

U fini mi je bilo receno da se oni mogu u bilo kom momentu vratiti ali i da se mogu pozvati na zastaru. Ja se iskreno ne razumijem u to,zato vas gnajvim ovdje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam. A sad sto se tice onih dugova od prije sto su se sami maknuli sa ovrhe,oni imaju pravo povratka u bilo kom momentu? Dali se oni mogu na neki nacin "stopirati","zastariti"? 

Meni je iznos iz mjeseca u mjesec doslovno padao a u ozujku prosle godine je nastupio moratorij i do danas mi je racun bio odblokiran.

Cak i kada odem na e blokade samo mi je vidljiva ova ovrha koja mi je danas ponovno blokirala racun

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, mogu se pokušati naplatiti u bilo kojem trenutku, a zastara od 10 godina teče od dana kada su ovršne isprave isknjižene iz Fine, ali se ovaj zastarni rok prekida svakim pokušajem naplate ovrhovoditelja preko suda ili drugog nadležnog tijela, te nakon prekida teče iz početka. Ukratko, ne računajte na zastaru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija