Jump to content

Sporazum s drž. odvj. - cinkanje


ivanbek

Preporučene objave

recimo da u jednom slučaju razbojništva, postoje 3 okrivljenika. Kazneno djelo je počinilo njih četvorica. Može li neki od ovih 3 otkriti državnom odvjetništvu četvrtog, a zauzvrat tražiti dogovor o smanjenju kazne dok kazneni postupak još traje - ročišta. I na koji način točno? Kako pristupiti DO - znam 4. koji je sudjelovao - što mi možete ponuditi zauzvrat ili uopće ne spominjati to nego nekakvo uopćeno pitanje/molba, što već, drž. odvj.? Molim odgovore i u inbox kako bih proširio raspon informacija koje mogu dati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, ali kako pristupiti DO. Ako kažem unaprijed da postoji još jedan sudionik kaznenpg djela, što to povlači za sobom? Ponovno se otvara istraga, odgađa ročište, može li se uopće sklopiti dogovor o smanjenju kazne ako uspije DO osuditi tog 4. itd.? Mogu li tražiti strožu kaznu ako se ne uspije osuditi tog 4.?  Mora li sudac prihvatiti dogovor? Možda najvažnije - je li moguće da sudac odredi istražni zatvor za nas trojicu dok se ne izvrši istraga o 4.? Je li i on u opasnosti da završi u istražnom zatvoru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbolje tražiti prijam kod zamjenika DO-a zaduženog za predmet zajedno s braniteljem i održati neformalan razgovor u kojem se sve objasni, a onda je na zamjeniku da odluči, jer bez njegova pristanka nema ničeg.

Najvjerojatnije bi se išlo u proširenje istrage prema ovom 4. okrivljeniku. Dogovor ovisi o zamjeniku, ali jasno je da ukoliko će vaš doprinos pomoći, da će se dogovor sklopiti. Sud može odbiti dogovor samo ukoliko isti ne bi bio zakonit ili ne bi bio u skladu s odmjeravanjem kazne. Nema bojazni od teže kazne kako navodite. Istražni zatvor jeste mogućnost, prije svega za ovog 4. okrivljenika, moguće i za vas troje, ali uvijek mora postojati osnova za IZ, ne može se određivati samo tako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija