Jump to content

Obnova zgrade


Pr0metheus013

Preporučene objave

Postovanje,

Uposjedu sam cestice koja na kojoj se nalazi zgrada, zgrada je upisana u zk i katastar (mislim da je zgrada radena prije avionskih snimki 1968. te je zahvaljujuci tome upisana)

U zk je cestica zgrade zapisana pod KOSARA te ima 115m2, stvarno stanje je cestica zgrade tlocrta cca 44m2. Zgrada s zapadnom stranom naslanja na susjednu kucu, a ostatakcestice koji nije izgraden se koristi kao put. Zgradu bi prekvalificirao za stambenu namjenu, moguce kroz neko vrijeme i iznajmljivao.

zanimaju me 2 stvari, posto zgrada nema projekt, kako napraviti projekt te ju legalizirati? 

2. visina zidova je cca 2m, dali je moguce zidove tj kroviste podignuti 0.60m bez gradevinske dozvole i dopustenja susjeda?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Pr0metheus013 je napisao:

(mislim da je zgrada radena prije avionskih snimki 1968. te je zahvaljujuci tome upisana)...posto zgrada nema projekt, kako napraviti projekt te ju legalizirati? 

Ako je građena kako ste naveli, trebala bi biti vidljiva na avio snimcima te i se smatralo da je izgrađena na temelju akta za gradnju čime je automatizmom legalna.

 

, Pr0metheus013 je napisao:

visina zidova je cca 2m, dali je moguce zidove tj kroviste podignuti 0.60m bez gradevinske dozvole i dopustenja susjeda?

Prema ovome, ne. Trebala bi vam građevinska za rekonstrukciju/nadogradnju s time da bi tada trebali i Uporabnu za građevine izgrađene prije 15. veljače 1968.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija