Jerkoj objavljeno: 28. siječanj 2021. Dijeli objavljeno: 28. siječanj 2021. Poštovani, imam dvije čestice (koje su spojene) veličine 430m2 i 60m2 ,koeficijent izgrađenosti je 30% Tlocrtno. Moje pitanje je da li mogu računati koeficijent 30 % od obje čestice ili samo od jedne u ovom slučaju od 430m2? Lijep pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 28. siječanj 2021. Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2021. Ako ova od 430 m2 odgovara odredbama prostornog plana o minimalnoj površini čestice, računa se samo za nju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Jerkoj odgovoreno: 28. siječanj 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2021. (uređeno) Kuća je planirana 11.5*11,2 m, 129.00 m2 tlocrt. E sad pošto planiram 3 terase otprilike 30 m2 sad mi nije dovoljno samo ova jedna... Terase bi bile otprilike kao na slici. uređeno: 28. siječanj 2021. od Jerkoj Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 28. siječanj 2021. Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2021. Po Kig-u ste taman na granici. Koliko bi etaža građevina trebala imati i jesu li te terase u ovoj tlocrtnoj površini koju ste naveli? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Jerkoj odgovoreno: 28. siječanj 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2021. (uređeno) Dimenzije kuće odgovaraju, bile bi dvije etaže sa po 129m2,ali terase nisu u toj Tlocrtnoj površini,zbog toga pitam da li je moguće uzeti u obzir i ovu drugu česticu... Hvala uređeno: 28. siječanj 2021. od Jerkoj Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 28. siječanj 2021. Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2021. Sa dvije etaže bez potkrovlja ste na granici i sa Kis-om tako da vam terase (ako sam dobro razumio da bi sve tri bile 30 m2) dodaju nekih 12,5 m2 previše u GBP. Dakle, to vam ne prolazi. Jedino da parcelacijom spojite obje čestice, Kis bi vam bio, znači max GBP, 294 m2 što bi vam odgovaralo, no to morate vidjeti sa ovl. geod. uredom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Jerkoj odgovoreno: 28. siječanj 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2021. Malo sam se raspitivao,pa zbog toga i jesam i nedoumici,jedan arhitekt mi je rekao da ne moram spajati čestice pošto su obje na meni,dok je drugi rekao da treba...Svejedno hvala ... Lijep pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 28. siječanj 2021. Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2021. Ja bih se složio sa ovim drugim, jer bez obzira što su na vašem imenu radi se o dvije nekretnine, dakle posebne zemljišne čestice sa svojim brojem. Tako i Zakon o prostornom uređenju građevnu česticu označava kao jednu katastarsku česticu čiji je oblik, smještaj u prostoru i veličina u skladu s prostornim planom te ima pristup na prometnu površinu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Jerkoj odgovoreno: 28. siječanj 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2021. Prije 5 minuta, Spitfire je napisao: Ja bih se složio sa ovim drugim, jer bez obzira što su na vašem imenu radi se o dvije nekretnine, dakle posebne zemljišne čestice sa svojim brojem. Tako i Zakon o prostornom uređenju građevnu česticu označava kao jednu katastarsku česticu čiji je oblik, smještaj u prostoru i veličina u skladu s prostornim planom te ima pristup na prometnu površinu. Hvala... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 28. siječanj 2021. Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2021. Nema na čemu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.