Jump to content

Automobili na moje ime.


DD96

Preporučene objave

Pozdrav,iskreno ne znam u koju kategoriju spada moj problem.

Naime,prije par godina jednom sam svom poznaniku ucinila uslugu te sam mu dopustila da neke automobile prebaci/stavi na moje ime i prezime.

Sto se tice bilokakvih placanja (registracije,osiguranja itd),ja s tim veze nisam imala.Sve je to provodio on.I to je neko vrijeme funkcioniralo,dok mi nisu pocele stizati kazne za parking itd.Bilo je problem doci do njega,izganjati taj novac za kazne itd itd.

S vremenom ja vise nisam htjela imati posla sa svim tim automobilima,i rekla sam da se makne moje ime i prezime s toga.Medutim,taj doticni poznanik to ne zeli,prijeti se..nikako s njim da dodem na zelenu granu..par automobila koji glase na moje ime je prodao,bez da sam ja bila prisutna,te je isto tako nedavno ucinio prijenos nekog novog auta na mene (takoder bez mene).

Sad mene zanima,kako je moguce da on i dalje moze prodavati te sve aute koje glase na mene i vrsiti prijenos drugih auta na moje ime,iako ja nisam bila prisutna te me nitko nije obavijestio o toj prodaji ?!

Molim Vas pomoc,jer mi je dosta hitno.

 

Hvala !!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jesam,to je bilo prije 4-5 godina.Ali problem sto ja taj papir/kopiju nemam.

I sada ja vec duze vrijeme zelim to prekinuti,ali doticni nije zainteresiran za tu soluciju.Jednostavno,vise ne zelim da se ikakvi automobili vode na moje i prezime,i sad me zanima koja je daljnja procedura ? Sto ja moram konkretno pokrenuti ili kome se obratiti da se nesto pokrene u vezi toga ? Sto kad se mjenja moja osobna,da li se tada mora obnavljati ta moja punomoc ili kako to funkcionira ? Koliko vrijedi ta punomoc ?! Jer po tome,on moze tako u nedogled kupovati/prodavati automobile iako ja to vise ne zelim,pa ne moze on mene prisiljavati na nesto sto ja ne zelim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iako mi se čini da bilježnici čuvaju dokumente u arhivi 3 godine, moguće da isto još imaju (bilo bi zgodno da se u opozivu možete pozvati na datum i broj ovjere punomoći). Ako nemaju, jednostavno napišite svoje podatke u zaglavlju te da vi kao opunomoćitelj opozivate punomoć koju ste dali xy kao opunomoćeniku kojom može bez vas i u vaše ime (bilo bi zgodno i da se možete sjetiti što je pisalo u punomoći) napraviti kupoprodaju osobnog vozila, izvršiti tehnički pregled te ista registrirati na vaše ime. Ovjerite i probajte priložiti u MUP i stanicu za teh pregled, netko od njih bi je morao moći provući kroz sustav. Jer kao što je već napisano, ako Carina sjedne s kaznom oni baš k neće imati milosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci,

Ja Vam nemam kod sebe nikakve papire od njegovih auta koje on vozi a na moje ime su.Ja te aute ko aute ne zelim,zelim samo da se maknu s mog imena i prezimena.Uredu,otici cu napraviti opoziv i kamo onda s time ? Trebam li ici na policiju to predati,njemu to preko poste poslati obavijest o opozivu ili to radi netko drugi ? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete mu poslati kopiju opoziva poštom preporučeno s povratnicom, a kao što rekoh, možete odnijeti u MUP a posebno u STP, oni ionako sad vrše sve oko prijenosa vlasništva i registracije vozila, objasnite svoj problem te ako mogu neka opoziv provuku kroz sistem. Ionako u svim punomoćima gledaju na svaku riječ jer ih isto provlače kroz sistem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uredu,

Znaci odem napravim opoziv,odem s time na MUP i na STP i posaljem to ovome. I onda se desava sto ? Auti ostaju bez vlasnika automobila,i sto onda,koja je procedura za dalje? Da li onda on mora aute tada prebaciti na sebe,ili nac neku drugu osobu na koga ce prenijeti aute ? Da li ja trebam sto jos napraviti nakon sto obavim opoziv,mup i stp ? 

 

 

Ajme,hvala Vam puno na svim savjetima !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne ostaju bez vlasnika nego više ne može dalje kupovati i prodavati u vaše ime. Vi bi ste eventualno postojeća vozila mogli odjaviti da imate tablice i prometnu. Ako se i dalje prijeti, kao što je rekao Drot prijavite policiji imati ćete barem nekakovu osnovu uz opoziv, za žalbu na moguće postupanje Carine. No, uz kopiju opoziva punomoći možete poslati i dopis, da ukoliko ne postupi po opozivu, da ćete sami obavijestiti nadležnu Carinsku ispostavu jer se zlouporabivši vaše povjerenje po punomoći bavio prodajom motornih vozila protivno odredbama Zakona o radu i Zakona o posebnom porezu na motorna vozila. Pa neka se misli.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da,problem je sto ja do tih automobila ne mogu a kamoli do tablica.Tako da mislim da ce oko toga biti problema.

Znaci po tome auti ostaju kod njega,i moze ih voziti samo ih ne moze prodati/kupiti nove na moje ime ako sam dobro shvatila ? 

A kakve carina ima veze,koliko znam auti nisu uvezeni izvana..kazem,ja Vam za sve te aute nemam nikakve papire,apsolutno nista..jedino sto ja mogu vidjeti je preko aplikacije croatia osiguranja koji su auti u igri..jedino to..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Pozdrav !

Nastavno na ovu temu,koja je bila postavljena od strane mene.

Slijedom okolnosti cijeli ovaj slucaj koji je bio napisan nije bio rjesiv u sijecnju ove godine nego je pocelo jucer tj. danas.

Napravila sam onako kako ste rekli,otisla kod jacnog biljeznika zatrazila opoziv ali opoziv se nije mogao napraviti jer oni to vise nemaju u arhivi a niti ja vise nemam dokument tj.tu punomoc koja je bila dana doticnom gospodinu prije 4-5 godina.Uputili su me u STP da izvadim uvjerenje o dokazu vlasnistva,te da s tim idem u centar za vozila. Ono sto mene zanima sada u ovoj situaciji,sto slijedi nakon toga svega ? Kada se dogodi opoziv,i stavi blokada da doticna osoba vise NE MOZE registrirati,prodavati,kupovati na moje ime automobile,sto se desava s tim automobilima koji su na moje ime ostali ? Jasno mi je da ih se mora odjaviti bla bla,ali sto nakon toga ? Doticna osoba je u stanju sve te automobile staviti na vucnu sluzbu i meni dopeljati u dvoriste,a ja za te automobile niti imam mjesta niti ih zelim. Da li onda on mora (posto je on zapravo kupio aute) prenijeti na sebe ili na neku x,y osobu ili nesto trece ? Ispricavam se na dugom postu. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija