Jump to content

prodaja nasljeđene kuće


bubra

Preporučene objave

nakon smrti roditelja, po ostavinskoj raspravi 2014. , naslijedio sam kuću zajedno sa bratom u odnosu 50/50. Obzirom da nitko od nas braće nije u mogućnosti međusobno otkupiti udio, odluka je da se kuća proda i tako podijeli imovina. Problem je u tome što brat uvjetuje previsoku cijenu nekretnine u odnosu na tržišnu ponudu koju sam voljan prihvatiti, te tako opstruira prodaju sve ove godine, dogovor nije moguće postići. Pitanje na koji način, mogu zaštiti svoj interes za stvarnu prodaju, pa makar i prisilnim putem, ima li kakav model sudskim putem, što moram poduzeti koja je procedura, koliko to vremenski traje, koji su moji troškovi u tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji mogućnost razvrgnuća suvlasničke zajednice sudskim putem, gdje se procjenjuje vrijednost nekretnine, a zatim se ista prodaje na dražbi sukladno dražbenim uvjetima iz Ovršnog zakona (za 4/5 vrijednosti na prvoj dražbi, odnosno 3/5 na drugoj dražbi, sukladno trenutnom Ovršnom zakonu). Vremenski može trajati i nekoliko godina, ovisno o tome kod kojeg suda bi se predmet vodio te koliko je taj sud ažuran. Ako ste predlagatelj, tada svakako imate najmanje troškove procjene vrijednosti nekretnine od oko 2.000,00 kn, troškove sudskih pristojbi ovisno o vrijednosti nekretnine, te troškove predujma za održavanje dražbe ako će se ista voditi kao e-dražba putem FINE.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija