Jump to content

Sanacija štete od vlage u privatnom poslovnom prostoru iz pričuve ili osiguranja


cancerman

Preporučene objave

Sanacija štete od vlage u privatnom poslovnom prostoru iz pričuve ili osiguranja( zgrade ili osiguranja poslovnog prostora). Šteta uzrokovana  prodirom vode izvana. 

Da nepotrebno ne dužim. Na spoju zgrade i parkinga došlo je do prodora vlage u privatni poslovni prostor. Razina stropa poslovnog prostora u prizemlju zgrade je u razini dvorišta/parkinga stambene jedinice zgrade. Saniranje toga spoja zgrade i parkinga sredstvima pričuve nije sporno. Zanima nas da li vlasnik poslovnog prostora ima pravo iskoristiti sredstva pričuve za saniranje štete od vlage unutar svog poslovnog prostora ( oštećeni zidovi)? Postoji li mogućnost da se naplati od osiguranja zgrade? Pošto je u pitanju privatni poslovni prostor a ne oštećenje na zajedničkim dijelovima pretpostavljamo da nema pravo sredstvima pričuve srediti svoj privatni prostor. Zanima nas pravna strana ovog pitanja na koju bi se po potrebi mogli pozvati. Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Nema pravo sredstvima pričuve srediti svoj poslovni prostor, ali su vanjski zidovi zajednički dijelovi zgrade, slijedom čega je bi se iz sredstava pričuve mogla urediti vodonepropusnost vanjskih zidova. Ova pitanja regulira međuvlasnički ugovor za zgradu. Osiguranje vrlo vjerojatno neće pokrivati ovu štetu, jer su uobičajeni rizici koji se pokrivaju osiguranjem od imovine štete od elementarnih nepogoda - pritiska snijega, pada i udara zračnih letjelica, kiše, izljeva vode, poplave, požara itd. Tu Vam trebaju police osiguranja i njihovi opći uvjeti da biste vidjeli što pokrivaju, one su izvor prava za pitanja osiguranja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija