Jump to content

Pravo na besplatnu pravnu pomoć


8581ivana

Preporučene objave

Postovani,

 

suprug i ja smo se sporazumno razveli,maloljetni dijete je ostalo samnom,ne placa alimentaciju(3mj.koliko je i proslo i od rastave),a ja i dijete smo podstanari.Na supruga glasi stambeni kredit za kuću u kojoj je on ostao,(kuća/kredit su bračna stečevina)ali isti ne otplaćuje te je iz banke dosla obavijest o otkazivanju kredita.Moja primanja su 4 400kn.Imam li pravo na besplatnu pravnu pomoć (odvjetnika u vezi podjele imovine)jer je izgledno da drugačije neće ići!?Imam li Jos koja prava kao jednohrani roditelj/podstanar sa malim primanjima?U slučaju potvrdnog odg.kome se obratiti!?

Lp,

Ivana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče besplatne pravne pomoći u postupku utvrđenja i podjele bračne stečevine, jako teško, pišem iz iskustva osobe koja je pokušala ishoditi sekundarnu besplatnu pravnu pomoć u postupku utvrđenja i podjele bračne stečevine, ali nije uspjela sa obrazloženjem da je u takvom postupku visok VPS, kao i da se u istom stiče materijalna korist (dobit) i da se u takvom postupku, putem Ureda državne uprave, BPP ne odobrava.. 

No, iz Vaših navoda se da zaključiti da se tu ne radi samo o utvrđenju i podjeli bračne stečevine, već i o pravu djeteta za koje možete ostvariti pravo na BPP... 

Sugeriram da se obratite Uredu državne uprave u svojoj županiji radi ostvarivanja BPP-a, tamo će Vam biti sve razjašnjeno i biti ćete adekvatno upućeni, ako ne ostvarite pravo na BPP od strane Ureda, možete se obratiti direktno HOK-u (Hrvatska odvjetnička komora), Koturaška 53, Zagreb, jer i oni, u određenim slučajevima, odobravaju besplatnu pravnu pomoć.. 

Sretno Vam..!

uređeno: od Spitfire
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija