Jump to content

Kazna za ne dostavljanje podataka o vozaču


saša.zg

Preporučene objave

Poštovanje,

treba pomoć oko kazni(2) za ne dostavljanje podataka o vozaču.

Prije svega kratak uvod i objašnjenje situacije:

radeći kao vozač Wolta u razdoblju od 3-4 mjeseca krajem 2019. sam dobio 4 kazne za nepropisno parkiranje od 300,00kn svaka. Svaki put sam bio parkiran tako da ne blokiram promet, sa zataknutim natpisom da se vrši dostava i brojem telefona i to nije trajalo više od par minuta, ali jednostavno je zbog prirode posla neizbježno parkirat se nepravilno s vremena na vrijeme. pogotovo u centru Zagreba gdje su se svi prekršaji desili. Platio sam te kazne. U Svibnju 2020. mi istog dana dolaze još 2 koverte s kaznama za iste prekršaje iz Veljače 2020.  što me poprilično razljutilo i odlučio sam ih ne platit jer, kažem, samo sam radio svoj posao maksimalno se trudeći ne stvorit probleme drugim sudionicima te sam se jednostavno oglušio o to. Nakon par mjeseci poštar donosi još dvije koverte koje nisam primio jer sam znao o čemu se radi pa sam mu rekao da kaže da me nije našao.

Danas sam primio još 2 koverte znajući o čemu se radi ali kako je prošla skoro godina dana odlučio sam ih primit i platit kazne da to riješim samo što su sada kazne na 5.000,00kn svaka zbog nedostavljanja podataka o vozaču. Nezaposlen sam i nema teorije da toliki novac uplatim.

Mislio sam se žalit i ić na sud, budući imam pozitivna iskustva sa sudcima jer uzimaju u obzir sve faktore a ne samo "to se ne smije jer tako piše u zakonu". Sada više nisam siguran ima li to smisla jer me se tereti za nedostavljanje podataka a ne za nepropisno parkiranje za koje sam bio siguran da bih opravdao u verbalnoj komunikaciji sa sudcem.

Ne znam šta da radim i svaka pomoć je dobrodošla,

hvala

uređeno: od saša.zg
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštar je vratio koverte nazad, vrlo vjerojatno uz naznaku "obaviješten - nije podigao".

U tom pismu (2 pisma) su tražili dostavu podataka o vozaču.

Obzirom da niste preuzeli koverte izgledno je da su dostavu odradili putem oglasne ploče i to se smatra urednom dostavom.

Sada kazne za parking ne trebate platiti i one su stvar prošlosti, međutim nedavanje podataka je puno skuplji prekršaj.

Po meni bi najbolje bilo poslati prigovor bez izjašnjavanja o krivici i sve ispričati sucu pa vidjeti.

Isto tako je i opcija otići u prometno redarstvo, znam za nekoliko slučajeva identičnih da su se smilovali i dopustili da se plate ove inicijalne kazne za krivo parkiranje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija