Jump to content

Mikrokreditori ili lihvari


Analitichar

Preporučene objave

Pozdrav!

Ispričavam se ukoliko pokrećem temu na krivom topicu. 

Podigao sam zajam kod Cash Experta u iznosu 10.000,00 kuna. Za isplatu sam dobio 9.850,00. Rok otplate je 6 mjeseci. U ugovoru koji sam prihvatio piše da mi je EKS 885.06 %. 

Do sad sam uplatio dvije rate po ugovoru, 3.670,00 kuna te 3.300,00 kuna te mi je ostalo još 10.000,00 kuna neotplaćeno. Dogovorio sam s njima još 5 rata po 2.000,00 kuna, prvu ratu sam i uplatio. Tako da mi je za otplatu glavnice ostalo još samo 1.000,00 kuna a oni od mene potražuju još 8.000,00 kuna. 

Je li to legalno? 

Uplatio bih im još tisuću/dvije da to otplatim, jer smatram da EKS ne može biti 885 %.

Uplatio bih im još 2.000,00 kuna. Ukoliko onda ne bi ništa uplaćivao, i pošalju mi Prijedlog za ovrhu, mogu li podnijeti žalbu na to? 

Također, imam li kakve šanse na sudu ukoliko dođe do njega?

Istu frku imam sa CreditPointOne-om samo s malo većim iznosom (12.000,00) i uplatio sam samo jednu ratu od 4.460,00, ostale mi nisu dospjele. 

Sa Ferratumom nemam problema, već sa njihovim jamstvom, tvrkom SiaDep koja želi naplatiti lihvarsku kamatu (na kredit od 18.000,00, jamstvo je 15.920,00).

 

Imate li preporuku što napraviti?

 

Hvala,

Analitichar

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Mikrokreditori ili lihvari

Možete staviti prigovor protiv rješenja o ovrsi, te onda (ili prije, samostalno) podnijeti protutužbu radi utvrđenja da je kredit zajedno s aneksima kojima ste ugovarali prolongate, ništetan. Međutim, prakse u tom smislu nema, te je ovo samo teoretski prijedlog mogućih pravnih radnji koje biste mogli poduzeti.

Ako smatrate da je riječ o lihvarskom ugovoru, možete u kaznenom smislu podnijeti kaznenu prijavu protiv počinitelja i njihovih pomagača, no ni u tom smislu nema nikakve prakse.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija