Jump to content

Obiteljsko pravo


Beni123

Preporučene objave

Poštovana, trebala bi se javiti u CZSS, možda bi ga oni urazumjeli u postupku obiteljske medijacije kad ste prošli obavezno savjetovanje, no ako bi i tada odbijao, dobiti ćete zapisnike od jednog i drugog postupka, naravno, to će biti navedeno u njima, koji će Vam biti osnov za pokretanje brakorazvodnog postupka u kojem će sud donijeti odluku o skrbništvu nad zajedničkom djecom.. 

Što se tiče uzdržavanja bivšeg supružnika, on može to tražiti ukoliko ispunjava određene uvjete, to su da nema sredstava za samouzdržavanje, da nema nekretnina iz kojih bi se mogao samouzdržavati, da ne radi i da aktivno traži posao, ali ga ne može naći.. 

Sam zahtjev za uzdržavanje podnosi se do završetka brakorazvodnog postupka može i poslije ako su činjenice na kojima temelji takav zahtjev bile poznate za vrijeme brakorazvodnog postupka Ako postoje naprijed navedene okolnosti sud može donijeti rješenje o uzdržavanju do promjene okolnosti najduže do godinu dana koji rok se može produljiti ako i dalje postoje okolnosti temeljem kojih je doneseno rješenje, ali je primatelj uzdržavanja dužan zatražiti produljenje dok je rješenje još na snazi (unutar godinu dana), no ako bi se utvrdilo da bi donošenje takvog rješenja o uzdržavanju predstavljalo očitu nepravdu za supružnika prema kojem je zahtjev usmjeren, sud će odbiti takav zahtjev.. 

Sretno Vam. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija