KaubojX objavljeno: 4. veljača 2021. Dijeli objavljeno: 4. veljača 2021. Zanimalo bi me kome se mogu obratiti ako pravna osoba u obliku trgovine prodaje bodeže u svojoj prodavaonici? A, znam da su bodeži po zakon zabranjeni, odnosno tretiraju se kao oružje. Kako se onda mogu legalno naći u slobodnoj prodaji u staklenoj vitirni trgovine? Samo bi me zanimalo kome da se obratim? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 4. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 4. veljača 2021. Zato što za njih nije potrebna posebna dozvola, odnosno nije potrebno odobrenje i nije ih potrebno prijaviti nadležnom tijelu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
KaubojX odgovoreno: 4. veljača 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 4. veljača 2021. Da, oke. Al u slobodnoj prodaji ne možeš naći recimo, čeličnu udaraljku, tzv, bokser. A, ovo šta se prodaje kao push dagger nanosi više štete. Ne možeš ni teleskopsku palicu isto tako naći. Dal bi prijavia nadležnoj policijskoj stanici bila dovoljna? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 4. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 4. veljača 2021. Prije 11 minuta, KaubojX je napisao: Dal bi prijavia nadležnoj policijskoj stanici bila dovoljna? Nemate osnove za prijavu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
KaubojX odgovoreno: 4. veljača 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 4. veljača 2021. al po zakonu su zabranjeni bodeži, a ovi prodaju bodeže. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 4. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 4. veljača 2021. U istoj su kategoriji kao i noževi. Pogledajte Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
KaubojX odgovoreno: 4. veljača 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 4. veljača 2021. nije istina. članak 6, stavak 10, ne navodi noževe kao takve, ne samo one pod oprugom, odnosno tzv. skakavce. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 4. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 4. veljača 2021. Bodeže smiju prodavati kao i sve drugo hladno oružje a zabrane i ograničenja se odnose na osobu koja takvo što posjeduje/nosi. Jednak je slučaj i sa HP streljivom,oni su mi ga legalno prodali ali ga ja ne smijem posjedovat. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Iustitia_ZD odgovoreno: 4. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 4. veljača 2021. prije 2 sati , sivko je napisao: Bodeže smiju prodavati kao i sve drugo hladno oružje a zabrane i ograničenja se odnose na osobu koja takvo što posjeduje/nosi. Jednak je slučaj i sa HP streljivom,oni su mi ga legalno prodali ali ga ja ne smijem posjedovat. Ako se ne varam i ako si ti istovjetna osoba kao na jednom drugom specijaliziranom forumu, ti ne možeš imat HP streljivo zato jer imaš oružni list za držanje i nošenje u svrhu samoobrane. HP streljivo mogu imati lovci i sportaši, ovisi o svrsi nabavke oružja naravno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 5. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 5. veljača 2021. (uređeno) Ne varaš se. Pokazao dozvolu u trgovini,platio i otišao doma http://lovactrgovina.hr/artikl.php?dy=Pistoljsko_streljivo_S_B_45_Auto_JHP_14_9g&art=5534&g=201&st=0&ast=51&sor=1 Vidi što ovi pišu pod napomenu https://www.lov-ribolov-benko.com/proizvodi/ppu-9mm-dugi-jhp-80gr/ Ekipa koja prodaje zna da mora raditi po zakonu,a to i rade.Nije zabranjena prodaja nego posjedovanje i korištenje.I meni je to odavno čudno ali je tako kako je i još jedan od niza dokaza da ekipa koja "slaže" zakone nema pojma što radi. Svojevremeno sam u Dugoj Resi nabavio streljivo bez košuljice (čisto olovo).A slovenska policija nosi komplet plastično zrno određene boje (samo za njih). uređeno: 5. veljača 2021. od sivko drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Iustitia_ZD odgovoreno: 5. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 5. veljača 2021. (uređeno) Besmislena im je ta priča zabrane posjedovanja HP municije kada se uzme u obzir koliko ljudi ima oružje koje je baš registrirano za samoobranu. Prije je bila znanstvena fantastika na samoobranu dobiti oružni list za držanje i nošenje, odnedavno više ne daju ni za držanje. Možda malo jesmo izvan okvira teme, ali zakoni u vezi oružja su nam svakako teška banana uređeno: 5. veljača 2021. od Iustitia_ZD Alan Wake 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 5. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 5. veljača 2021. Tako je kako je,kao da FMJ ne može ubit. Iustitia_ZD 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.