Jump to content

Alarm na mobitelu budi susjedu ?


alex555

Preporučene objave

Smiješno , da. 

Uglavnom, alarm na mobitelu koji mi zvoni oko 6 sati budi stariju susjedu ispod mene pa već 5 dana zove policiju.   Svi u ulazu znaju da je žena problematična ali ovo je smiješno.

Čuo sam da mi je policija to jutro bila na vratima ali kako me nije bilo kod kuće-  zvao sam policijsku stanicu i pitao jel su me tražili na adresi i kao-Ne. Odmah čudno. 

Poslije dolaze 2 policajca, jedan naravno izuzetno neljubazan, nije htio nakon "razgovora" ni dati broj značke.  Teror od dolje se nastavlja. Danas je alarm zvonio i 7 i također ga ispod čuje kao. Bila je čak i policija da se uvjeri  i posluša kod susjede (tako mi kažu).

Ne znam kolika je dozvoljena razina buke u stambenoj zgradi i može li se dobiti prijava zbog ovoga bez mjerenja onim uređajem za buku ?  I ja gore čujem tv i hodanje pa ne zovem policiju jer je jednostavno tako građena zgrada.  12 godina zvoni alarm u 6 ili 7 ... i od prije 2 godine kako se doselila gospođa-problemi. Po novom čuje alarm. 😏

Hvala na odgovorima za ovu smiješnu situaciju. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Iustitia_ZD je napisao:

Po meni ovdje nema što policija obzirom da nema elemenata prekršaja po javnom redu i miru, ova gospođa ako smatra da su joj neka prava povrijeđena može ih potražiti sudskim putem i na njoj je teret dokazivanja

Pa eto...zove policiju jer čuje moj alarm na mobitelu u 6 sati. Stvarno smiješno. I stvarno čudno da policija uopće dolazi i mene uznemirava. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ni ja ne vidim elemente ni KD ni prekršaja (osim ako vam je alarm neka heavy metal žestica, pa ga navinete do ibera :-D). Starije zgrade su poznate po lošoj zvučnoj izolaciji, to je nešto s čime čovjek nauči živjeti.

Hipersenzibilnost je individualni problem, ne problem kojim bi se trebala baviti policija, DORH ili sudstvo. Da je tako, kamo bismo došli?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nekad sam kao policajac morao otići na ovakve dojave... OK, uvjerio bih se prvo razgovorom tko je prijavitelj i obavezno obavio razgovor sa ostalim susjedima. Nema tu nikakvog zabranjenog ponašanja. Šefovi se jednostavno ograđuju, ograde se službenom zabilješkom, jer taj netko non stop zove, piše predstavke itd. Nažalost, policija ima dnevno stotine ovakvih dojava, čisti gubitak vremena a nema nikoga tko bi presjekao takve dojave i definirao što je za intervenciju a što ne. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo nećete vjerovati stigla prijava sa policijom.  Ja kažem kakva prijava sada ? Više nije ni paljen alarm ni ništa ali oni kažu da je to "za ono prije" i da su oni zvonili i lupali na vrata i nitko nije htio otvoriti. 

Sada slijedi davanje iskaza valjda. Pojavila se i "gospođa" na stubištu i kaže da je snimala buku u 1,2 sata ujutro sa balkona ?! Totalno nemoguće. 

Da stvar bude gora- imam dijete sa trećim stupnjem invalidnosti koje se svaki puta isprepada kad policija dolazi bezveze. Dijete misli da će me odvesti i svašta. 

Molim Vas neke savjete što napraviti i reći sutra kod izjave. Još više mi nema smisla zato što je policija tako neljubazna. Siguran sam da ima nekoga tamo. 🤐 Hvala puno na odgovorima svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 54 minuta, G-man je napisao:

Prijava se odnosi na što točno?

KAŽU...zbog javnog reda i mira. I da sutra dođem dati izjavu u policiju. Taman smo jeli pa kao nisu htjeli ulaziti.  Navodno su kolege iz prve smjene zvonile u 5,6 ujutro - samo ne znam zašto jer danas nije zvonio nikakav alarm baš i spavali smo. Ili nisam čuo ili lažu.  Mislim da je ovo slučaj i za pravobraniteljicu jer dijete je dobilo fras jadno.Dijete sa trećim stupnjem invalidnosti.  Kao najveći kriminalci smo ispali. 

uređeno: od alex555
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odeš na policiju i vidiš u čemu je točno problem. Oni ne znaju napamet što se događa kod vas, jednako kao što ta dojaviteljica može biti problematična, možete i vi.

Što se tiče djeteta, slobodno prijavi pravobraniteljici ako će ti tako biti lakše.

Nema narušavanja javnog reda i mira ako smeta samo susjedu u istoj zgradi, ali ako se čuje u većoj mjeri i na ulicu, moglo bi biti. I da ne bi bilo zabune, da, moguće je da alarm budilica probudi pola ulice i moguće je dobiti prekršajnu prijavu radi toga, jedino kao što je moguće da dojaviteljica nije normalna i radi problem iz ničega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija