Jump to content

Krivica


ASIJA

Preporučene objave

Kolege pozdrav, molim vas za pomoć, zanima me, da li je po Kaznenom zakonu R. Hrvatske kažnjiv slijedeći događaj: jedna županijska zastupnica objavila je na TV-u da je mijenjan zakon o visokom obrazovanju kako bi druga zastupnica podrzala formiranje Vlade, a izmjene zakon odgovaraju toj zastupnici kako bi dobila posao na neodređeno na Sveučilištu a ta zastupnica je trebala dobiti otkaz. Znači mjenjan je zakon kako bi se pogodovala drugoj zastupnici da ispuni uvjete da prelazak iz određenog u neodređen radni odnos. Ako je kažnjivo, kojim članom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , G-man je napisao:

Na stranu priča (koja drži vodu), zar zbilja mislite da postoji ijedan tužitelj koji će uspjeti dokazati ovo na sudu? Direktna povezanost, namjera i odgovornost svakog zastupnika, koji je glasao za izmjene?

Znam da je teško ali zanima me ako pošaljem k. prijavu na koji član krivičnog zakona da se pozovem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Anonimne prijave su uvijek moguće i tu posljedica nema.

Ali razumijete zašto vam sugeriramo ovo što sugeriramo? Neovisno o tome što postoji kauzalitet u vašoj priči, jedna osoba (očito iz buduće Vlade) pregovara s drugom (zastupnicom u predstavničkom tijelu), a zatim to predstavničko tijelo donosi izmjenu zakona, kojom će se moći koristiti svi građani BiH, ne samo konkretna zastupnica.

Kada se na to doda da je mandat zastupnika (barem je tako u RH) neobvezujući (dakle, nitko nema pravo zastupniku nalagati kako da glasa odnosno obnaša svoju dužnost zastupnika), na koji način ćete dokazati korelaciju, a da uopće ne govorim o krivnji? I onda još u to uvoditi priču da bi svaki zastupnik, koji glasa za izmjenu bio pomagač u KD?  Apsurd. Ponavljam da nema tog DO-a koji će ići u optuženje na ovakav činjenični opis.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija