Jump to content

Svea i jednostavni stecaj


goginho70

Preporučene objave

Pozz,

Molim vas za pomoć oko ovoga problema.U 8.mj.2019 sam pozvan za JSP,pristao sam i cijeli postupak preko suda je bio gotov u 11.mj.2019.U rješenju suda piše da sam oslobođen plaćanja preostalog iznosa po dvije osnove.Račun je bio odblokiran i sve super.Imao sam dvije osnove,a jedna od njih je bila i prema Svea Ekonomi.

Prošle godine su me zvali iz Svea da sam njima i dalje dužan bez obzira na rješenje suda,da imaju to rješenje,ali da to ne znači da je moj dug nestao prema njima.

Nakon par razgovora bio je mir do prije tjedan dana kada su me opet zvali,šalju poruke,pisma itd...Razgovarao sam opet i sa njihovom pravnom službom koja tvrdi da dug moram podmiriti i da oni mogu pokrenuti i druge ovrhe za naplatu.

Meme sad zanima da li sam ja oslobođen plaćanja po pravomoćnom rješenju suda ili su oni u pravu?I da li mogu pokrenuti ovrhu npr.na pokretnine ili nešto drugo?Jer mi više nije ništa jasno čemu onda JSP ako mogu tražiti plaćanje po toj osnovi.

Hvala,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
Prije 16 minuta, leptir7 je napisao:

Nazivanje na mobitel, uredu ja sam duznik ali nazivati na kućni telefon roditelja i svašta im govoriti definitivno nije uredu, ljudi su stari i bolesni i malo im fali da završe u grobu ili na psihijatiji. Imaju Finu i blokade, to konstantno slanje pošte dva puta mjesečno, slanje poruka konstantno sms "Nazovite ODMAH taj i taj broj zbog nepodmirenih obveza" sa stotinu različitih brojeva, te mailovi.

Upozorite ih pisanim putem da Vas prestanu uznemiravati ili da ćete pri sljedećem takvom pokušaju podići kaznenu prijavu protiv njih. Ili kada nazovu, kažite im da se telefonski razgovor snima, te da ih upozoravate da Vas prestanu uznemiravati,odnosno da ćete u protivnom protiv takvog ponašanja posegnuti za kaznenom prijavom.

Prije 18 minuta, leptir7 je napisao:

A kad ih tražite da Vam daju Ugovor, na to nemate pravo na ovid... jednostavno nerazumijem, prvobitno dugujem drugome a sad ovima a nemam pravo ni vidjeti na temelju kojeg ugovora. Kako to može biti uredu?

Nemate pravo na uvid u Ugovor o cesiji, jer se radi o pravnom poslu između njih i prijašnjeg vjerovnika. A i Vi ne dugujete po ovom ugovoru već po vjerodostojnoj ili ovršnoj ispravi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 36 minuta, leptir7 je napisao:

Svejedno smatram da nije uredu da nemamo pravo vidjeti ugovor, jer pitanje po kojoj cijeni su oni to otkupili.

Osim što se radi o njihovom poslovnom odnosu, cijena po kojoj je nastupio ustup niti najmanje ne utječe na visinu duga dužnika. Sve i da je dug ustupljen za 1,00 kn to ne utječe na visinu potraživanja koja se od dužnika može potraživati, a ovo iz razloga jer je dug utvrđen ovršnom ispravom ili vjerodostojnom ispravom, te se kao takav mora podmiriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija