Jump to content

Kako do novca sa blokiranog računa


JosipaL

Preporučene objave

Pozdrav,

Imam pitanje vezano za ovrhe. Objasniti ću vam onako kako mi je kolega ispričao i nisam ga znala savjetovati. Naime, prošle godine mu je nastupila blokada računa zbog 3 neplaćene alimentacije i to je odavno otplatio ali u riješenju o ovrsi mu piše da je blokiran za dug i trajno radi redovnih mjesečnih uplata. To je ok, ide sve redovnim putem ali isto tako imao je i blokadu od pbz-a radi minusa koje nije podmirio..i to je otplatio prošli mjesec kada mu je sjela plaća. Danas je dobio plaću i skinulo mu se za alimentaciju redovna rata i onaj višak novaca do trećine mu stoji na blokiranom računu. Išao je u banku podići taj višak ali mu ne daju i kažu da dok god je u blokadi te novce ne može dobiti. Da li je moguće da dobije taj dio novaca što nikuda ne ide ili će stvarno narednih 10 godina tako skupljati dok mu se račun ne odblokira jer  dugova nema nikakvih osim te trajne blokade zbog alimentacije koje idu kao redovne rate. Bivša mu ne želi maknuti blokadu jer on ne želi potpisati neki papir da ona sama odlučuje o djetetu.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovrha se provodi prema ovršnoj ispravi, a to znači da ako piše da je otac dužan mjesečno na ime alimentacija uplatiti 1.400,00 kn da se onda točno taj iznos na datum koji je naznačen u ovršnoj ispravi ima zaplijeniti i prenijeti u korist ovrhovoditelja. Ostatak plaće koji nije izuzet od ovrhe (taj dio koji je njemu sporan) se može zaplijeniti i prenijeti u korist drugog ovrhovoditelja koji čeka u redu za naplatu, a kako u njegovom slučaju takvog ovrhovoditelja nema, ta novčana sredstva pripadaju ovršeniku, i to sad i odmah. Znači, slijedeći korak bi Vam bio da temeljito proučite nalog iz ovršne isprave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija