Yelenko objavljeno: 6. veljača 2021. Dijeli objavljeno: 6. veljača 2021. Pozdrav, Molim pomoć. Sa suprugom i maloljetnim djetetom živim u stanu koji je na moje ime, no kupljen je u braku. Sredstva za kupnju stana su došla od prodaje mog djevojačkog stana, ostatak su poklonili moji roditelji. Suprug nije sudjelovao u kupovini. Obzirom da se suprug ne želi sporazumno razvesti, izgleda da sam prisiljena dignuti tužbu. Pitanje je da li suprug ima pravo na stan, iako ni na jedan način nije sudjelovao u kupnji ni opremanju istog? Unaprijed hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 6. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 6. veljača 2021. Razvod braka i podjela imovine se ne rješavaju u istom postupku. Kako imate zajedničko maloljetno dijete, prije svega ćete se trebati obratiti nadležnom CZSS radi njihovog posredovanja, a tek nakon toga i ovisno o ishodu ovog postupka poduzimate daljnje radnje radi razvoda braka. A vezano za imovinu, ukoliko se ne možete sporazumno dogovoriti, tada će jedno od Vas morati tužbom pokrenuti sudski postupak radi diobe bračne stečevine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 9. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 9. veljača 2021. Kome su Vaši roditelji poklonili sredstva za kupovinu stana? Ako su isključivo Vama (i za to eventualno postoji ugovor), tada bi stan bio vlastita imovina (jer i sredstva za njegovu kupovinu potječu iz vlastite imovine), slijedom čega suprug ne bi uspio s tužbom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 28. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 28. veljača 2021. , Borbena7 je napisao: tada će jedno od Vas morati tužbom pokrenuti sudski postupak radi diobe bračne stečevine. Sasvim izvjesno da bi to bio suprug Mister-X 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.