Jump to content

Leasing i ovrha


Glupanka

Preporučene objave

Znači ovako,auto u leasingu, normalno kasko osiguran,i prije mjesec i par dana,nezgoda i totalna šteta.
Nakon dostavljanja svih papira,alkotesta,vozačke,prometne,itd. ,iz leasinga me obaviještavaju da će prije 20 dana napraviti info obračun na kojem se moramo složiti tko je kome još što dužan,tko ima tražbina,itd,i supotpišemo to. Osiguranje isplati leasingu odštetu( meni je ostalo nešto više od 10 000kn za otplatit auto i imao sam 2 neplaćene rate,koje su obračunate u korist leaisnga,toliko manje ću dobiti tj.to ćemo prebiti tako i sve ok. 
To je bilo 20.1.2021
21.1.2021. pokreću isplatu na račun leasinga,a ja da moram čekat da zamrznu ugovor 30.1. za konačni obračun,i isplatu sutra-prekosutra.
26.1.2021. leasing podnosi zahtjev za izravnu naplatu za sumu koju smo prebili i potpisali da će se odbit od odštete.
1.2.2021.-zovem kad bi mogla ta isplata(a ni ne znam da su oni pokrenuli ovrhu za tu sumu)
4.1.2021-stizu mi svi dokumenti,prometna i konačni obračun gdje je ta suma odbijena,ali uvećana za još jednu ratu makar je auto stajao od 4.1. i dobijam obećanje da će sutra stvbarno isplatiti odštetu.
5.1.2021-Poštar mi donosi ovrhu na sumu koja je u konačnom obračunu odbijena od odštete koju bih ja taj dan trebao dobiti i blokiraju mi račun,te tu sumu uvećaju za 150kn jer su poslali 2 papira(ne od bilježnika)
Zovem redom da saznam zašto mi 2x uzimaju istu sumu,kad smo je odbili od odštete i sad me još blokirali.
Odgovor:"Nemate brige, neće Vam to biti u ponedjeljak naplaćeno,nemojte se brinuti"
U narednih 15 minutta, novac sjeda,ja pred sobom imam oba dokumenta,odlazim na FINA-u po specifikaciju i tamo saznajem za taj trošak slanja od 150kn,i moram platiti 20kn papir.
Inače radi se o Porsche leasingu.
Kako da sad dodjem do svog 2x naplaćenog novca što prije,uključujući i 150kn "troška"i 20kn plaćanja specifikacije na FINA-i.?

Ako netko ima iskustva, bio bih zahvalan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Leasing i ovrha
, Glupanka je napisao:

Poštar mi donosi ovrhu na sumu koja je u konačnom obračunu odbijena od odštete koju bih ja taj dan trebao dobiti i blokiraju mi račun,te tu sumu uvećaju za 150kn jer su poslali 2 papira(ne od bilježnika)

Da li ste Vi uložili prigovor na ovo rješenje o ovrsi, jer očito je isto postalo pravomoćno i ovršno, a samim tim i podobno za provedbu ovrhe?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Oprostite na kasnom odgovoru, na kraju je riješeno tako da je kriv ispao referent koji je radio konačni obračun, i vratili su mi taj novac na račun.
Taj referent je ustvari jedini i radio svoj posao kako treba, ali ga nisu obavijestili da smo dogovorili prebijanje duga preko isplate osiguranja,jer ja sam prije dospijeća poslao upit da li da platim ili ćemo to na konačnom obračunu,budući da je auto još kratko trebalo biti u vlasništvu leasinga, tako da su mi vratili taj iznos, i iznos"troška ovrhe" jer je medjusobni dogovor postignut,ovjeren i poštambiljan dosta prije pokretanje tog zahtjeva za izravnu naplatu.

uređeno: od Borbena7
Neprimjereno izražavanje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija