Jump to content

Vidjanje djeteta


Tenna

Preporučene objave

Poštovani!

Otac mog djeteta i ja ne zivimo zajedno niti smo ikad. Na CZSS smo bili 2puta jer je on zatrazio susret da premalo vidja dijete. Dogovoren je bio plan kojeg smo se  drzali i mijenjali nasim dogovorom (mimo centra) jer nam je u odredenim situacijama vise odgovarao dogovor nego ono sto je bilo po planu. E sad opet otac trazi jos vise druzenja i njegova majka takoder(zive u istoj kuci), a dosad je dijete boravilo kod oca min.2puta tjedno po nekoliko sati i svaki dr.vikend jedan cijeli dan.

Dijete ima 1,5god.

Otac zahtijeva da dijete boravi kod njega svaki dan i svaki drugi vikend od petka do nedjelje, te 10dana ljetnih praznika i zimskih.

Ja se s time ne slazem jer smatram da je dijete premalo da bi bilo toliko kod oca(posebno nocu). 

Zanima me, ukoliko ce doci do suda, kakvu presudu mogu ocekivati i kako se postaviti jer je centar dosta na ocevoj strani.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško je procijeniti. Načelno su preporuke da djeca svakog roditelja viđaju od 35-50% vremena. Slažem se da je dijete niske kronološke dobi, no isto tako, ako je Vaš raspored takav da radite poslijepodnevima, onda je bolje da dijete bude s ocem nego s nekom trećom osobom. Ima još elemenata: kakvo je očevo radno vrijeme, koliko ste međusobno udaljeni, kakav je odnos djeteta s Vašom rodbinom, kako se otac odnosi prema djetetu i postoje li neke bojazni za zdravlje ili dobrobit djeteta kad je s njim. Doji li dijete još eventualno, po danu ili po noći itd., spava li u krevetu s roditeljem ili je naviknuto na svoj krevetić, koliko je dijete privrženo kojem roditelju i koliko je vezano za njega... Svaka je obitelj različita po tom pitanju i svako je dijete različito i teško je prognozirati kako bi u sudskom postupku bila ocijenjena jedna situacija u odnosu na neku drugu situaciju (konačno, i suci su različiti).

U ophođenju s centrom predlažem da budete konstruktivni, da se ne vraćate na prošlost ili eventualno vaše partnerske odnose, te da pokušate dogovoriti ono za što istinski mislite da bi bilo najbolje za dijete, ne za Vas osobno ili za oca djeteta, a kamoli za baku, čiji su interesi najmanje bitni u cijeloj priči.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija