Jump to content

Svea ekonomi opomena pred utuženje


Buncek

Preporučene objave

Poštovani, 

Svea ekonomi je preuzela dug od Erste banke te su se i upisali u FINU kao novi vjerovnik. Nisu prvi na redu za naplatu, a ja trenutno nemam nikakvih primanja, nekretnina ni pokretnina na svoje ime. 

Danas mi je stigla opomena pred utuženje sa uplatnicom na kojoj je dug uvećan za kamatu. 

Može li mi netko stručan objasniti što to konkretno znači za mene, mogu li me tužiti i koje su posljedice s obzirom da sam ionako već ovršena, a njihov predmet se također već vodi u očevidniku? 

Najljepše vam se svima zahvaljujem na izdvojenom vremenu i pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana Borbena, 

Zahvaljujem na odgovoru. Tako je, to je moj slučaj, međutim nemam nikakvih pokretnina u svom vlasništvu. Što u tom slučaju, čekaju da počnem ostvarivati primanja/nešto steknem ili postoje neki drugi načini za pokretanje ovrhe? 

Ne bježim od duga, ali lihvarske kamate nemam namjeru plaćati. Moj plan je skupiti određeni iznos i onda pregovarati s njima o otpisu kamata, ali dok se to ne dogodi pokušavam si osigurati psihički mir. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Plan Vam je razuman, a oni mogu čekati u redu za naplatu ili pokušati ovrhu na pokretninama. Znam da ste rekli da nemate vlastitih pokretnina, ali eto, Ovršni zakon dozvoljava da ovrhovoditelj predloži adresu na kojoj tvrdi da Vi imate svoje pokretnine, a ako netko treći tvrdi da to nije tako tj. da su to njegove, a ne Vaše pokretnine, tada može uložiti prigovor treće osobe. Najčešće se ovaj oblik ovrhe predlaže upravo da Vas se uznemiri i da podmirite dug što prije, jer nije ugodno čekati sudskog ovršitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razumijem, puno Vam hvala na objašnjenju. Svakako mi neće biti ugodno ako do toga dođe, međutim sad kada znam kakva je procedura i kakve su mogućnosti, znati ću se postaviti u toj situaciji. 

I samo da još pitam, što ako se moja adresa ne nalazi više u Hrvatskoj, nego u inozemstvu? Naime, preselila sam se sa svrhom da ostvarim inozemna primanja kako bih što prije mogla zatvoriti sva dugovanja i uskoro planiram odjaviti stalno boravište u Hr (trenutno u inozemstvu imam privremeno prebivalište) 

uređeno: od Buncek
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa onda nije hitno i nužno da se odjavite, bar ne radi ovrhe na pokretninama. A tim više što imate boravište prijavljeno u inozemstvu. Da bi se provela ova ovrha treba Vam se uručiti rješenje o ovrsi, a to je sada otežano, a i očito je da ne živite na toj adresi i u nekretnini koja je u vlasništvu roditelja. Možete biti mirni po pitanju ovrhe na pokretninama i sa ovim statusom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Buncek sretno Vam u traženju posla :-) Kad jednog dana skupite novčana sredstva, slobodno se možete upustiti u pregovaranje sa novim ovrhovoditeljem o visini i načinu isplate duga. Znatno su fleksibilniji za pregovore za razliku od banaka, a i nisu u zavidnom položaju čekajući u redu kada ste u inozemstvu i bez imovine u RH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija