Jump to content

Pravo nasljeđivanja nakon ugovora o raspodjeli imovine za života


robi123

Preporučene objave

Dobar dan, evo nakon dosta vremena imam jedan pravni upit. Nadam se da mi možete pomoći. moj brat i majka 2007 godine napravili su ugovor o raspodjeli imovine za života. Tim ugovorom stan su roditelji prepustili mojem bratu a oni njima darovnim ugovorom dao svoj stan. Majka je napravila u poruku kojim taj stan koje se sada nalazi ostavlja meni. Kolika prava ima moj brat na taj stan koji je dao majci darovnim ugovor on nakon njezine smrti. samo da napomenem da je taj stan sada u vlasništvu moje majke i moj brat se nigdje ne spominje. Da li on ima pravo na nužni dio ili ne? Nije mi previše jasno zbog tog ugovora koji su oni napravili prije.

Unaprijed vam zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Poštovani, nadam se da mi možete odgovoriti na ovo pitanje. Danas sam imao ostavinsku raspravu sa svojim bratom. Oporukom nekretnina ostaje meni, međutim brat traži nužni dio i usput je spomenuo da će i tražiti poništenje ili što već oporuke. Ukratko sve ide na sud. Da li ima itko saznanja koliko će se morati čekati dok se sud ne oglasi i dobijem poziv na ročište? Naime sada sam primoran plaćati podstanarstvo, režije kao podstanar, režije od stana koji mi je darovan oporukom a ne mogu se useliti u njega i još razliku u cijeni smještaja mojega oca u domu. Brat ne želi apsolutno u ničemu sudjelovati a ja financijski ne mogu tako dugo. Ne znam da li uopće ima pravo na nužni dio ako je sa majkom već napravio "ugovor o ustupu i raspodjeli imovine za života."

Hvala ako netko nešto zna o ovome

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija