Jump to content

Policijsko zastrašivanje


ZAJCEV

Preporučene objave

Situacija je extremno komplicirana, naime, nosim dijete na rukama jučer, iz vrtića do trgovine pa u stan, na izlasku iz dućana prekoputa poznato lice doziva moje ime. Poznato lice zato što sam se izvjesno vrijeme družio sa sinom i kćerkom od istog a trenutno sam i kolega njegove supruge, tako da znam da je riječ o višem inspektoru. Do tog trenutka sam bio u izvrsnim odnosima sa spomenutom obitelji koja btw živi odvojeno u stanu od njega na totalno drugom kraju grada. Ja i moja supruga smo dolazili u goste njima u isti taj stan, i obratno, družio sam se s njegovim sinom i isto tako smo bili u tom stanu. Njegova supruga je predlagala da možemo zajedno na posao zbog uštede i svaki put me molila da ja vozim auto zato što sam profesionalni vozač, što mi nije predstavljalo problem. Zbog intenzivnog druženja sa obitelji znam da je situacija daleko od idealne i kao ni ubuduce tako ni prije nisam pokusavao da se mjesam u odnose.

Nakon što me dozvao imenom na prvu sam mislio da je u pitanju prijateljski pozdrav jer sam siguran da zna točno tko sam, međutim, citiram:

" Nemoj više nikad da bi poslao poruku mojoj djeci ili mojoj ženi, jel ti jasno? Nemoj više nikad da bi te vidio da voziš moj auto ili da te vidim u mom stanu jel jasno to?"...

Moj odgovor je bio " Jasno je. " "Nikad ništa zlonamjerno nije upućeno nikom"

U medjuvremenu su izasli neki susjedi koji me znaju a onda je isto gore izgovoreno ponovio dva puta glasnije i grublje. Na što sam isto odgovorio.

U naručju držim sina od godinu dana i shvatam da je čovjek naoružan do zuba, u patrolnom autu, i skužim da ovo nije slučajnost jer je nemoguće da je znao kad ću ići sa dijetom iz vrtića i da ću proći baš tom lokacijom. Zasigurno sam bio praćen i dočekan.

Cjelu noć nisam oka sklopio u strahu. Ne želim nikome ništa loše ni ne želim tužbe, ali ako se ova situacija ponovi ne znam što mi je činiti, kome se obratiti, i na koji način, molim vas pomozite mi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ovom slučaju ti nije niti prijetio niti išta drugo što bi spadalo pod kakvo kazneno djelo ili prekršaj, a ako je bio u službi, moglo bi biti riječi o disciplinskom prekršaju.

Ako se ponovi, najsigurnije je zatražiti intervenciju policije preko 192, jer se to snima i ne može se ignorirati, pa će se vidjeti kakve su mu namjere. Ti ga najbolje poznaš i znaš što je među svima vama bilo, ne možemo ti mi tu prognozirati kako će dalje teći...

A što se tiče tvog odnosa s njima, najbolje bi bilo sve prekinuti, radi sebe i svoje obitelji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija