inspektor_REX objavljeno: 10. veljača 2021. Dijeli objavljeno: 10. veljača 2021. (uređeno) Pozdrav, Obavio sam nedavno liječnički pregled u jednoj privatnoj poliklinici, koji mi trebao za posao, na teret tadašnjeg poslodavca, tj. HZZO-a. Ubrzo smo raskinuli ugovor, te mi iz inata, jer sam vrlo kratko radio, nisu htjeli vratiti liječničku potvrdu. Sada sam našao isti posao u drugoj firmi, te mi je potrebna ta liječnika potvrda za zapošljenje. Poliklinika mi ne želi dati kopiju te potvrde. (Navodno daju samo onima koji su je platili 🙄 ) Zanima me jel prošli poslodavac po zakonu meni bio dužan vratiti tu potvrdu o lijecničkom, sa ostalim papirima nakon otkaza ? Hvala uređeno: 10. veljača 2021. od inspektor_REX Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 10. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 10. veljača 2021. Čl. 130. Zakona o radu - "Poslodavac je dužan u roku od osam dana na zahtjev radnika izdati potvrdu o vrsti poslova koje obavlja i trajanju radnog odnosa. Poslodavac je dužan u roku od petnaest dana od dana prestanka radnog odnosa radniku vratiti sve njegove isprave i primjerak odjave s obveznoga mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te mu izdati potvrdu o vrsti poslova koje je obavljao i trajanju radnog odnosa. Poslodavac u potvrdi iz stavaka 1. i 2. ovoga članka ne smije naznačiti ništa što bi radniku otežalo sklapanje novog ugovora o radu." Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
inspektor_REX odgovoreno: 10. veljača 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 10. veljača 2021. (uređeno) Hmmm... Vračeno mi je sve ovo nabrojano "isprave i primjerak odjave s obveznoga mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te mu izdati potvrdu o vrsti poslova koje je obavljao i trajanju radnog odnosa. " Nigdje se izričito ne spominje ta liječnička potvrda ili to spada pod ove "isprave" ? uređeno: 10. veljača 2021. od inspektor_REX Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 10. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 10. veljača 2021. Sve isprave koje su vaše, a koje ste dostavili i predali poslodavcu u svrhu zasnivanja radnog odnosa/ostvarivanja kakvih prava iz radnog odnosa ili u vezi s njim, poslodavac vam je dužan vratiti. Po mom mišljenju, i konkretna isprava spada u navedeno, neovisno o tome tko je platio pregled te bih na vašem mjestu, pozvao pisanim putem (pošta preporučeno s dostavnicom) poslodavca da ih vrati, pozivajući se na navedeni članak. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
inspektor_REX odgovoreno: 10. veljača 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 10. veljača 2021. To im nisam ja predao/dostavio. Kada sam obavio liječnički, iz poliklinike su rezultate direktno dostavili poslodavcu. A i meni nije jasno kako ja kopiju potvrde liječničkog pregleda,koja glasi na moje ime, po zakonu ne mogu podiči u poliklinici ? Bez obzira tko ga je platio. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 11. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 11. veljača 2021. Obrazloženje poliklinike je i meni smiješno, jer tko je pacijent koji je pregledan? O čijim se podacima radi? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
inspektor_REX odgovoreno: 11. veljača 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 11. veljača 2021. (uređeno) Da, to mi je rangu kao da ti firma plati skolovanje, i onda kada raskinete radni odnos, da ne mozes vise dobiti tu diplomu/svjedodzbu od ucilista, niti od firme. Nigdje veze. uređeno: 11. veljača 2021. od inspektor_REX Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.