Jump to content

Deportacije u nepoznato


ljubacanoa

Preporučene objave

Za vrijeme rata protjeran sam iz Republike Srbije čije državljanstvo nikada nisam imao. Konačno, nakon gotovo 30 godina, zbog više sile (poplave), ostao sam bez sve imovine i izvora prihoda i dokumenata.  Ući ću u postupak deportacije i biti deportiran u Republiku Hrvatsku.  Potpuno mi je nepoznato i nejasno što me čeka po dolasku, a zamolio bih nekoga da mi objasni postupke, jer u Hrvatskoj nemam nikoga, nikada nisam živio u Hrvatskoj, nemam radnog staža za mirovinu kao ni osiguranja (imam 60 godina), a nemam ni sredstava za život.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , sivko je napisao:

Državljanstvo?Zemlja iz koje se deportiran?Razlog deportacije?

Državljanstvo je hrvatsko (mislio sam da se to jasno vidi iz teksta).  Ne razumijem zašto su druge dvije stavke važne u odnosu na svrhu mog pitanja.  U svakom slučaju, razlog deportacije nije bilo koja vrsta kriminalne radnje, već nemogućnost ispunjavanja uvjeta daljnjeg boravka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je u redu, ali moje se pitanje odnosi na ono što slijedi nakon dolaska u Hrvatsku, a ne na zemlju u kojoj se nalazim.  Istodobno, nije stvar u nekoj tajni o kojoj se državi radi (jer je stvarno irelevantno), već upravo u tome da se ova tema fokusira na svoju izvornu bit - što hrvatski državljanin može očekivati u smislu potpore nakon svoje deportacija u domovinu?

Dakle, nikada nisam živio u Hrvatskoj, u Hrvatskoj nemam nikoga, nemam radnog iskustva u Hrvatskoj (očito) i imam 60 godina.  Ukratko, nemam gdje niti od čega živjeti u Hrvatskoj, a očito mi nitko neće dati prvo zaposlenje sa 60 godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija