Sara00pp objavljeno: 11. veljača 2021. Dijeli objavljeno: 11. veljača 2021. Pozdrav,prijateljica je uhvacena u kradi u ducanu u vrijednosti cca 500€ Pozvana je policija,privedena je u postaju svi podatci su uzeti,otisci prstiju,slika i zapisnik Zanima me dali znate na koji nacin ce bit gonjena? Dali novcana kazna ili zatvor(uvjetni) i dali ce joj na granici stvarati probleme? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 11. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 11. veljača 2021. Za točan odgovor trebalo bi poznavati odgovarajuće propise Republike Austrije, konkretno njihovu verziju našeg Kaznenog zakona te Zakona o kaznenom postupku. Kod nas, ovo djelo bi se gonilo po službenoj dužnosti obzirom na iznos, a sankcija bi (u slučaju prvog kaznenog djela) bila uvjetna osuda (možda i novčana kazna). Kod nas bi čak postojala mogućnost da do kaznenog progona ne dođe primjenom načela svrhovitosti. Ali kako je tamo, ne bih znao (možda netko drugi zna). Osuda bi mogla dovesti i do zabrane ulaska na područje Austrije (nisam siguran za Schengenski prostor, jer djelo nije neko teško djelo, a i koliko sam vas shvatio, ona je uhvaćena u samom činu, što bi značilo da su joj predmeti oduzeti i vraćeni, tako da nema ni stvarne štete po trgovinu). Što joj je rečeno od strane policije, je li dobila kakve papire, što na njima piše? Jelenaffns i Sara00pp 1 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sara00pp odgovoreno: 11. veljača 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 11. veljača 2021. Da,stvari su odmah zapljenjene i vracene,od policije je dobila samo podatke i da je uzeta izjava Nakon ovog mislim da su joj rekli da ce je kazneno goniti Spominjali jesu zabranu ulaska u austriju al nadam se da nece doci do toga jer nije rijec o "velikom krivicnom dijelu" Jelenaffns 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 11. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 11. veljača 2021. Postupak najvjerojatnije bude neki, sankcije neke teške ne bude, ali postoji mogućnost zabrane. Uglavnom, na kućnu adresu bi trebalo stići nešto, a u međuvremenu ukoliko se planira prek granice, ne bi bilo loše provjeriti prvo dal se može, da ne nastanu novi problemi. Sara00pp i Jelenaffns 2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sara00pp odgovoreno: 11. veljača 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 11. veljača 2021. Nadam se da ce dobiti uvjetnu,i neku novcanu kaznu i to je to Mislim da se nakon 3 godine brise dosije ako ovo ulazi u dosije? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 11. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 11. veljača 2021. Ako aludirate na rehabilitaciju, to opet zavisi o austrijskom zakonu. Kod nas to je 3 godine od plaćanja novčane kazne odnosno proteka roka provjeravanja iz uvjetne osude. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sara00pp odgovoreno: 11. veljača 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 11. veljača 2021. Mislila sam na uvjetnu kaznu koja kod nas traje cca. 3 godine Bez posljedica pod uvjetom da ne napravi opet kazneno djelo Neznam dali se to vodi kao uvjetna zatvorska kazna 🤔 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 11. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 11. veljača 2021. To bi onda bio rok provjeravanja od 3 godine kod uvjetne osude. Rehabilitacija u tom slučaju bi nastupila protekom roka od 3 godine od isteka ovog 3-godišnjeg roka provjeravanja iz uvjetne osude. Ovo je kod nas, za Austriju ne znam. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sara00pp odgovoreno: 11. veljača 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 11. veljača 2021. Mozete mi samo objasniti sto znaci -rehabilitacija u ovom slucaju? Ne ponavljanje istog krivicnog dijela ili? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 11. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 11. veljača 2021. Rehabilitacija znači da se protekom zakonom određenog vremenskog razdoblja, osoba osuđenika ima smatrati neosuđivanom osobom, dakle briše joj se kolokvijalno u nas zvani, dosje. Nakon nastupa rehabilitacije, pravno se takvu osobu se mora tretirati kao da nikad nije učinila kazneno djelo (iako faktički je). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sara00pp odgovoreno: 11. veljača 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 11. veljača 2021. Hvala puno,javiti cu se ako bude kojih novih informacija Puno hvala,lp G-man 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
emaemica odgovoreno: 13. listopad 2022. Dijeli odgovoreno: 13. listopad 2022. Dana 11. 02. 2021. u 16:24, G-man je napisao: Za točan odgovor trebalo bi poznavati odgovarajuće propise Republike Austrije, konkretno njihovu verziju našeg Kaznenog zakona te Zakona o kaznenom postupku. Kod nas, ovo djelo bi se gonilo po službenoj dužnosti obzirom na iznos, a sankcija bi (u slučaju prvog kaznenog djela) bila uvjetna osuda (možda i novčana kazna). Kod nas bi čak postojala mogućnost da do kaznenog progona ne dođe primjenom načela svrhovitosti. Ali kako je tamo, ne bih znao (možda netko drugi zna). Osuda bi mogla dovesti i do zabrane ulaska na područje Austrije (nisam siguran za Schengenski prostor, jer djelo nije neko teško djelo, a i koliko sam vas shvatio, ona je uhvaćena u samom činu, što bi značilo da su joj predmeti oduzeti i vraćeni, tako da nema ni stvarne štete po trgovinu). Što joj je rečeno od strane policije, je li dobila kakve papire, što na njima piše? Izvinjavam se sto upadam. Momak je prije 6 godina uhvaćen u pokusaju krađe u radnji u Grazu vrijednost je 95eur. Tad je priveden uzeti podaci otisci i placena kazna 200eur u stanici. Nakon toga je regularno ulazio u Austriju bez problema. Jucer je dobio obavijest da se mora pojaviti na sudu ponijeti 150eur za troskove suda i sliku. Sta moze ocekivati na sudu, zatvorsku kaznu, novcanu, zabranu ili? Molim vas pomozite. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.