Blanka74 4 Objavljeno u veljača 12 Podijeli Objavljeno u veljača 12 Poštovani,molim Vas imam par pitanja pa ako mi netko može odgovoriti.. U parničnom postupku je donesena prvostupanjska presuda na moju štetu na temelju iskaza 2 lažna svjedoka(sud u presudi obrazlaže njihove iskaze kao istinite i vjerodostojne iako se vidi iz aviona da su kontradiktorni). Sad mene zanima..pošto sam u dogovoru s odvjetnikom podignula kaznene prijave Dorh-u za lažno svjedočenje gdje sada Dorh traži uvid u spis predmeta plus materijalne dokaze koje imam gdje svjedok piše da je nešto čuo i da za događaj zna od kolege a na sudu svjedoči da je bio prisutan i da je vidio,da li može biti optužen?? Koliko je rok za ispitivanje slučaja kod Dorh-a? Da li se bez obzira hoće li se podignuti optužnica svjedok koji je lažno i svjesno iskazivao na sudu laži mora pozvati na ispitivanje? U žalbi smo se pozvali na njihove kontradiktorne iskaze gdje je sud krivo utvrdio stanje,te me sada zanima u kolikom roku Županijski sud riješava žalbe,pošto je sa Općinskog suda na Županijski sud žalba otišla u približno bržom roku od mjesec i pol dana. Molim Vas ako mi netko može odgovoriti..Hvala,lp Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
G-man 1885 objavljeno veljača 12 Podijeli objavljeno veljača 12 prije 1 sat, Blanka74 je napisao: Koliko je rok za ispitivanje slučaja kod Dorh-a? Načelan rok za rješavanje predmeta na DORH-u je 6 mjeseci od upisivanja kaznene prijave u upisnik kaznenih prijava. prije 1 sat, Blanka74 je napisao: Da li se bez obzira hoće li se podignuti optužnica svjedok koji je lažno i svjesno iskazivao na sudu laži mora pozvati na ispitivanje? To će odlučiti zamjenik DO-a zadužen za predmet. Jeste li vi u parničnom postupku tražila svjedoka da se očituje o vaše navode i jeste li predala kao dokaz sudu ove "materijalne dokaze" kojima raspolažete? prije 1 sat, Blanka74 je napisao: U žalbi smo se pozvali na njihove kontradiktorne iskaze gdje je sud krivo utvrdio stanje,te me sada zanima u kolikom roku Županijski sud riješava žalbe,pošto je sa Općinskog suda na Županijski sud žalba otišla u približno bržom roku od mjesec i pol dana. Čl. 434. st. 5. ZPP-a. Znači, postoji kratak rok, no problem je što se on ne poštuje uvijek, a neke realne sankcije (po predmetu) nema. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Blanka74 4 objavljeno veljača 12 Autor Podijeli objavljeno veljača 12 Prije 1 minutu, G-man je napisao: Načelan rok za rješavanje predmeta na DORH-u je 6 mjeseci od upisivanja kaznene prijave u upisnik kaznenih prijava. To će odlučiti zamjenik DO-a zadužen za predmet. Jeste li vi u parničnom postupku tražila svjedoka da se očituje o vaše navode i jeste li predala kao dokaz sudu ove "materijalne dokaze" kojima raspolažete? Čl. 434. st. 5. ZPP-a. Znači, postoji kratak rok, no problem je što se on ne poštuje uvijek, a neke realne sankcije (po predmetu) nema. G-man jesam predala sam ali sud nije prihvatio taj dokaz očito kao bitan. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
G-man 1885 objavljeno veljača 12 Podijeli objavljeno veljača 12 OK, dobro je da se to nalazi u spisu, pa će DO procijeniti ima li tu elemanata kaznenog djela ili ne. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Blanka74 4 objavljeno veljača 12 Autor Podijeli objavljeno veljača 12 Prije 1 minutu, Blanka74 je napisao: G-man jesam predala sam ali sud nije prihvatio taj dokaz očito kao bitan. Stvarno ne mogu razumijeti da sudu nije bio važan dokaz gdje svjedok laže i da se s njim pobije njegovo svjedočenje?? Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Blanka74 4 objavljeno veljača 12 Autor Podijeli objavljeno veljača 12 Prije 5 minuta, Blanka74 je napisao: Stvarno ne mogu razumijeti da sudu nije bio važan dokaz gdje svjedok laže i da se s njim pobije njegovo svjedočenje?? Ovako bi čovjek u zatvoru završio,poslodavac pozove lažne svjedoke koji lažu i utječu na presudu??Sud ne uzima u obzir dokaz s kojim pobijamo lažno svjedočenje? Stvarno ne znam što reći... Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
G-man 1885 objavljeno veljača 12 Podijeli objavljeno veljača 12 prije 2 sati , Blanka74 je napisao: Stvarno ne mogu razumijeti da sudu nije bio važan dokaz gdje svjedok laže i da se s njim pobije njegovo svjedočenje?? Treba ocijeniti taj dokaz, kojeg ste vi podnijela, ne ide to automatizmom. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Blanka74 4 objavljeno veljača 12 Autor Podijeli objavljeno veljača 12 Prije 45 minuta, G-man je napisao: Treba ocijeniti taj dokaz, kojeg ste vi podnijela, ne ide to automatizmom. A eto išlo je ipak gubitkom spora..Još je veća ironija što je sud u presudi obrazložio njihove kontradiktorne izjave kao istinite i vjerodostojne,parodija za čitati..Stvarno ne znam ko je tu lud u mojoj situaciji..Ali nema veze ja ću se boriti do kraja pa lijepo spor trajao 10 godina. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Blanka74 4 objavljeno veljača 18 Autor Podijeli objavljeno veljača 18 , Blanka74 je napisao: A eto išlo je ipak gubitkom spora..Još je veća ironija što je sud u presudi obrazložio njihove kontradiktorne izjave kao istinite i vjerodostojne,parodija za čitati..Stvarno ne znam ko je tu lud u mojoj situaciji..Ali nema veze ja ću se boriti do kraja pa lijepo spor trajao 10 godina. Stiglo rješenje od DORH-a da odbacuje kaznene prijave i predlažu mi privatni kazneni progon.Radi li ko svoj posao u ovoj državi? Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
G-man 1885 objavljeno veljača 20 Podijeli objavljeno veljača 20 DORH će rijetko ulaziti u progon vezan za sudski postupak u kojem sam sud ne vidi nikakav problem vezano za valjanost dokaza izvedenih pred njim. Ovo ne znači da ne možete preuzeti progon na sebe, jedino će situacija biti dosta teža i kompliciranija, čak i uz pomoć odvjetnika. Blanka74 je reagirao na to 1 Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Blanka74 4 objavljeno veljača 20 Autor Podijeli objavljeno veljača 20 Prije 1 minutu, G-man je napisao: DORH će rijetko ulaziti u progon vezan za sudski postupak u kojem sam sud ne vidi nikakav problem vezano za valjanost dokaza izvedenih pred njim. Ovo ne znači da ne možete preuzeti progon na sebe, jedino će situacija biti dosta teža i kompliciranija, čak i uz pomoć odvjetnika. Što znači da i od žalbe na Županijskom sudu ne očekujem previše? Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
G-man 1885 objavljeno veljača 20 Podijeli objavljeno veljača 20 Ne mora nužno biti tako, jer jedno je kazneno djelo, a nešto sasvim drugo vjerodostojnost dokaza. Blanka74 je reagirao na to 1 Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Blanka74 4 objavljeno veljača 20 Autor Podijeli objavljeno veljača 20 Prije 1 minutu, G-man je napisao: Ne mora nužno biti tako, jer jedno je kazneno djelo, a nešto sasvim drugo vjerodostojnost dokaza. I ja se nadam.Hvala G-man G-man je reagirao na to 1 Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
G-man 1885 objavljeno veljača 20 Podijeli objavljeno veljača 20 Nema problema... Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Blanka74 4 objavljeno veljača 20 Autor Podijeli objavljeno veljača 20 Prije 30 minuta, G-man je napisao: Nema problema... Sad samo mogu čekati..Javim Vam vezano uz žalbu,još jednom hvala 🙂 Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
G-man 1885 objavljeno veljača 20 Podijeli objavljeno veljača 20 Može, dapače. Povratna informacija bude od koristi i drugim našim korisnicima. Sretno, lp Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Blanka74 4 objavljeno veljača 20 Autor Podijeli objavljeno veljača 20 Upravo sad, G-man je napisao: Može, dapače. Povratna informacija bude od koristi i drugim našim korisnicima. Sretno, lp Hvala,čekam,skoro pa je 1 mjesec već prošao..🤞 Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Blanka74 4 objavljeno veljača 21 Autor Podijeli objavljeno veljača 21 prije 13 sati , G-man je napisao: DORH će rijetko ulaziti u progon vezan za sudski postupak u kojem sam sud ne vidi nikakav problem vezano za valjanost dokaza izvedenih pred njim. Ovo ne znači da ne možete preuzeti progon na sebe, jedino će situacija biti dosta teža i kompliciranija, čak i uz pomoć odvjetnika. Upravo to mi je rekao i odvjetnik,neću se upuštati u to.Sastavili smo dobru žalbu Županijskom sudu i sad čekamo. G-man je reagirao na to 1 Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Blanka74 4 objavljeno veljača 23 Autor Podijeli objavljeno veljača 23 G-man,otprilike koliko vremenski se riješavaju žalbe na Županijskom sudu kod radnih sporova,znam da u ZPP stoji rok od mjesec dana,zanima me u praksi otprilike pošto imate iskustva? Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
G-man 1885 objavljeno veljača 26 Podijeli objavljeno veljača 26 Nema vam pravila, posebice nakon što je uvedena fluktuacija spisa po svim županijskim sudovima u RH (kako koji dođe na red). Okvirno računajte na 3-6 mjeseci najmanje. Blanka74 je reagirao na to 1 Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Blanka74 4 objavljeno veljača 27 Autor Podijeli objavljeno veljača 27 , G-man je napisao: Nema vam pravila, posebice nakon što je uvedena fluktuacija spisa po svim županijskim sudovima u RH (kako koji dođe na red). Okvirno računajte na 3-6 mjeseci najmanje. G-man hvala Vam na svemu,ovo je jako stresno za čekati,ali isto tako rekla sam i odvjetniku,ukoliko dobijemo Županijski sud(što je jako moguće jer je presuda jako loše obrazložena i u najbitnijem dijelu se ne odnosi na predmet spora),ja ću slaviti cijeli dan 🙂 G-man da li se mogu raditi podnesci Županijskom sudu? G-man je reagirao na to 1 Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
G-man 1885 objavljeno Podijeli objavljeno U kom smislu - požurnica ili ...? Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Blanka74 4 objavljeno Autor Podijeli objavljeno Prije 1 minutu, G-man je napisao: U kom smislu - požurnica ili ...? Da ukažemo još na neke stvari u predmetu? Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
G-man 1885 objavljeno Podijeli objavljeno Ne znam na što ste točno mislili, no vidite odredbu čl. 352. ZPP-a. Blanka74 je reagirao na to 1 Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Blanka74 4 objavljeno Autor Podijeli objavljeno Prije 39 minuta, G-man je napisao: Ne znam na što ste točno mislili, no vidite odredbu čl. 352. ZPP-a. Pročitala sam G-man,nisu to nove činjenice ni novi dokazi..Ako smo u žalbi ukazali na kontradiktorne izjave i kontradiktorne zapisnike,Županijski sud to sve mora čitati? Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
G-man 1885 objavljeno Podijeli objavljeno Naravno, stoga nema potrebe ponavljati ono što je već rečeno i na što je ukazano. Blanka74 je reagirao na to 1 Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.