Jump to content

Bizaran slučaj - prijava od strane bivše djevojke/istraga ODO


MartinZg222

Preporučene objave

Dogodilo mi se sljedeće.

Bio sam u vezi sa bivšom djevojkom od početka ožujka do kraja studenog 2020. godine, s tim da je veza od srpnja 2020. bila na daljinu jer sam djevojku nakon jedne teške svađe izbacio iz kuće gdje je prije toga 3 mjeseca (od kraja travnja do 26. srpnja 2020.) živjela sa mnom, mojima majkom i bratom. No, i nakon tog izbacivanja smo nastavili vezu na daljinu, s tim da sam od negdje 20. kolovoza do početka rujna djevojku i posjetio u njenom gradu i tamo živio u kući gdje je tada (nakon mog izbacivanja nje u srpnju) živjela s majkom. 

 

Inače se radi o iznimno problematičnoj djevojci koja je ovisnik o marihuani i na to je trošila u svom stanu koji je iznajmljivala (dok nije izbačena krajem travnja pa se doselila k nama) i našoj kući ogromne iznose koje bi joj majka slala poštom, dok npr. nije u bivšem stanu podmirivala režije i ostala je dužna više od 6000 kuna kada je konačno iz njega izbačena u kasnom travnju. Inače ima teški oblik graničnog poremećaja osobnosti i kao maloljetnica je dvaput po tri mjeseca boravila u Psihijatrijskoj bolnici za mladež (Kukuljevićeva), prvi put nakon što si je kao 12-godišnje dijete otvorila vene i majka ju je slučajno pronašla takvu dok još nije iskvarila. Dok je boravila kod mene je bila sklona nasilnim ispadima prema meni i majci - mene je barem 15 puta udarila (ne u lice ali šakom po rukama,. Na same dane oko izbacivanja  poludjela je jer joj je moja majka rekla da ne smije više u našoj kući konzumirati travu i da ako će već pušiti to puši negdje vani, udarila me baš jače nogom i šakom u glavu dok sam ležao okrenut joj leđima), a pokušala je i izaći iz naše sobe i fizički se obračunati s mojom majkom, ali sam joj priprječio put i rekao da to ne radi, je li luda i slično. Ne sjećam se je li joj ikad na samom FB Messengeru prijetila smrću, ali ju je niz puta nazivala vješticom, čudovištem i slično, a pamtim da je i dok je živjela kod nas rekla za majku da "Babu treba ubiti" , što ja tada nisam ozbiljno shvaćao i rekao joj da pazi da ju ne čuje, ali se majka tada uplašila i počela zaključavati u svojoj sobi u našem stanu.

Jednom se u lipnju nakon svađe pokušala ubiti Rivotril tabletama, kojih je popila oko 35, ali mi je rekla da ne zovem nikoga i da će ona to odspavati. Mjesecima kasnije mi je jedna osoba rekla da joj je nejasno kako je ona stvarno odspavala i ujutro samo žestoko povraćala jer da se lako može i od 30 Rivotrila umrijeti, a brat mi je objasnio da ta djevojka, kao i on, ima žgaravicu (što znamo jer smo o tome pričali zajedno i vidio sam da bi povraćala vodu itd) i da joj je želudac ujutro tablete jednostavno odbacio.

No, ništa od toga nismo prijavljivali jer smo tada bili u vezi.

Prekinuli smo nakon svađe preko Fb Messengera krajem studenog jer me, frustrirana time da je veza na udaljenost i da nije bilo tada realne perspektive da se vrati u Zagreb, počela žestoko vrijeđati, a često bi i vrijeđala moju majku, nezadovoljna što ne prodaje kuću i ne osigrava mi stan u Zagrebu.

 

Tada sam se iznimno iziritirao i baš je žestoko izvrijeđao, rekavši joj stvarno odurne stvari (npr. da su njena 2  inducirana pobačaja s bivšim dečkom bila čiščenje fecesa i slično), ali joj nisam ničim prijetio, nego sam rekao da ću poslati pismo njezinoj majci u kojem ću konačno navesti koliko je novca potrošila na travu u Zg, i kako se tamo ponašala (sve, od toga zašto je izbačena i iz stana koji je iznajmljivala i moje kuće, preko nasilničkih ispada, razmaženosti i odbijanja da radi i poslove koji su joj već bili nađeni od moje majke itd.). Idućeg dana njezina majka zove moju, da ja cijelu noć pišem ljutite poruke (što je bilo istina), i da će oni mene "tužiti" i slične gluposti. Moja majka priča s njezinom, ja se odbijam i javiti njezinoj majci na telefon i kažem joj samo da će sve vidjeti u pismu i da ću je nazvati. U isto doba sam blokiran s Fb Messengera/računa te djevojke, bez drugih komentara ili da mi je rekla da je prestanem kontaktirati ili slično. 

Par dana poslije šaljem pismo od 15ak stranica gdje detaljno opisujem njezino ponašanje. Onda po dogovoru kad sam vidio da je dostavljeno pismo nazivam i njezinu majku i imamo telefonski razgovor od oko pola sata, gdje mi ona kaže vjeruje što piše u pismu, ali da je ta djevojka bila pod stresom, da ne misli da je ona psihički bolesnik, da će se ona sad brinuti za nju i izvesti je na pravi put, te da je najbolje da se ona i ja zasad ne kontaktiramo do barem "ljeta", s čim sam se ja složio, ali je razgovor bio vrlo razočaravajući jer je potpuna uzela stranu problematične kćeri i zamjerala mi neke sasvim iracionalne stvari - npr. da mi je djevojka razbila mobitel u srpnju jer sam već tada htio reći njenoj majci što radi (ali sam od te ideje nakon pomirenja odustao), a onda mi zamjera što joj sve nisam rekao prije. Ili da zašto ja nisam njoj stišavao glazbu koju je puštala na milijun decibela u 6 ujutro u stanu koji je iznajmljivala prvi tjedan kad smo se upoznali (počeli smo odmah imati spolne odnose). Majka te djevojke kaže i da mi je poslala nekakvo pismo kao odgovor i da će valjda stići za par dana. Pismo je bilo nevjerojatno sročeno i za sve optuživalo mene i moju majku (naveo sam neke primjere u pretprošloj rečenici), toliko me izitiralo da sam ga odmah bacio u smeće koliko je bilo ljigavo sročeno i samo branilo neobranjive postupke njezine kćeri. To je bilo oko 10. prosinca.

Između 10. i 20. prosinca se ne događa ništa, ali 20. prosinca vidim da je netko na jednom američkom forumu gdje se može nekažnjeno objavljivati "dox" (osobni podatci) ljudi stavio kombinaciju mog imena, adrese i datuma rođenja. Taj podatak osim majke i par starijih rođaka koji se ni ne služe Internetom znaju moj brat, 2 prijatelja koja znam još iz osnovne škole s kojima sam u skladnim odnosima i ta djevojka. 

Pošto je koristila nadimak "legolas0101" i to stavila na forumu za koji znam da ne miče podatke o ljudima (politika administratora foruma koji se od pravnih posljedica štiti boravkom po raznim mjestima u svijetu o živi od donacija svojih forumaša) sam joj rekao samo da znam da je to ona, da je ispalila strijelu koja se ne može vratit i da će morati snositi posljedice. 

Moja majka već tog 20. prosinca naziva njezinu i žali joj se to objavljivanje, njena majka kaže da pošaljemo dokaz pa ćemo vidjeti. Poslali smo link tek 27. prosinca, ali nema veze, tamo je cijelo vrijeme stajalo i stoji. Na to me naziva njezina majka i punih 15 minuta urla na mene da to nije dokaz jer ne piše da je stavila njezina kćer, da sam to vjerojatno ja objavio, da neka prijavim policiji pa "neka ona uzme i moj i njezin kompjuter" i slično. Nakon tih 15 min, u kojima sam jedva mogao doći do riječi, mi prekida vezu na mobitelu. 

Vrijeme prolazi, ja tu djevojku ne mogu kontaktirati jer mi je blokirala i broj mobitela i broj kućnog (dakle, ako nazovem dobijem samo da je zauzeto, a ona ni ne zna da sam zvao), pa joj šaljem par mailova i poruka na jednom forumu koji posjećuje da mi se javi i da zašto objavljuje moje podatke koji i danas tamo stoje itd. Ne upućujem nikakve prijetnje, nisam se zaputio u njihov gradić koji je oko 200 km od mog. Dapače, kada sam bolje razmislio sam čak početkom siječnja samo poslao poruku njezinoj majci da ni ja ni moja majka više s njom nećemo komunicirati jer je smatramo "lutkom na koncu" svoje kćeri i da ako nam se kćer želi javiti neka to napravi sama ali s njenom majkom smo završili jer samo nekritički brani kćer. 

Vrijeme prolazi, ta djevojka ne odgovara ni na jednu poruku i mail. Ja sam se tada još, nevjerojatno naivno, da ako bar oono pismo koje sam poslao nije polučilo nikakav rezultat, ona shvaća zašto sam ga napisao i da nije ljuta više na mene (ovo spominjem jer mi je uvijek govorila da će me nevjerojatno s*ebati ako je ikad "izdam", tj kažem istinu o tome što je radila i kako se ponašala u Zagrebu). Na to, bijesan što na takvom forumu stoje moji podatci, i to na mjestu s kojih ih više ni ona ni itko može skinuti, otvaram o njoj blog gdje pričam što se sve dogodilo, i stavljam neke njene polugole slike i screenshot iz 11 mj. gdje me nagovara da se zajedno ubijemo. To radim preko jednog VPN servisa da bih sakrio svoju IP adresu.

To sam učinio kako bih izvršio neki pritisak na nju da se javi i objasni zašto je stavila moje podatke, ali sam bio spreman to maknuti u bilo kojem trenutku. Čak sam, kad sam vidio da ne odgovara na mailove itd, joj napisao nekakvo pismo u Wordu da sam shvatio da joj je majka najveća prepreka jer ta djevojka može raditi od nje što hoće i ona će je uvijek braniti, da se odseli od nje i dođe u Zg raditi, da je ja i moja obitelj više ne možemo primiti nakon onih ispada, ali da tamo ionako nije bila zadovoljna privatnošću itd., i da joj neću ni zamjeriti što je objavila te podatke iako se oni ne mogu maknuti jer se ne nalaze na Google tražilici, te želim ukloniti svoj blog o njoj.

Pismo nikad nisam poslao jer prije 3 dana ujutro mi na vrata dolazi policija, koja me u PP pita znam li tu djevojku i kada kažem da znam me uhićuje za KD prijetnje po čl.139.st.2, nametljivog ponašanja 140. st. 1. i 2. i nedozvoljenog baratanja tuđim podatcima (čl. 146. st. 1. i 2.).

Ja sam u apsolutnom šoku, oduzimaju mi se mobitel i računalo, ptužnica u policiji je napisana da je ne bi sročilo dijete od 10 godina (npr. piše da je veza prekinuta u srpnju i da je pokušavam kontaktirati još od srpnja, a bio sam kod nje na moru u kući nje i njene majke u kolovozu-rujnu, o čemu postoji niz dokaza). Pošto nemam odvjetnike koje mogu odmah platiti i znam ih iznosim obranu i u PP i dan kasnije kod ODO (njihova se optužnica malo mijenja od posve katastrofalne policijske, ali je i dalje 95% netočna), priznajem samo stvaranje bloga i kažem da ću ga pobrisati, a posebno me šokira prijava za "višestruke" prijetnje smrću jer joj svakako nikad nisam rekao da ću joj ikako nauditi i nisam budala da nekome napišem da ću ga ubiti na Internetu.

Pušten sam da se branim sa slobode, unajmili smo sad odvjetnika, idući tjedan ću konačno doći do spisa. Ne mogu pristupiti ni Fb računu jer me ne želi logirati s nekog drugog računala, a šifru za mail sam zaboravio, pa mi ga je sad sam Fb zaključao. Računalo i mobitel su mi i dalje oduzeti. Blog sam pobrisao jučer. 

U apsolutnom smo šoku i obitelj i ja, ne možemo vjerovati da je ovakvo nešto došlo do faze istrage, na ispitivanju mi nikad nije rečeno kakvim me se rečenicama tereti za prijetnju smrću, ali nismo još pogledali spis. Inače sam neosuđivana osoba primjerenog ponašanja. 

Stvar se dodatno komplicira time da ako ona nije uspjela sa Fb messengera da oboje ne vidimo (a nakon srpnja je jako često sve što je pisala brisala, npr. jednom je rekla da će pobiti cijelu moju obitelj ako joj budem ikad u budućnosti radio probleme, ali to je vjerojatno već tada, i prije prekida veze, pobrsano) pobrisati neke tvrdnje jasno pišu barem teške uvrede protiv moje majke, koja se sad nakon ovoga nje jako boji i sjeća njenih prijetnji o "Ubijanju babe" i da je naručivala sjemenke marihuane u svrhu uzgoja. No ne znam još uopće ishod vještačenja. 

Vidjet ćemo se odvjetnikom idući tjedan pa vidjeti hoćemo li podnijeti kaznene prijave za ono stavljanje mojih podataka na forum (barem da joj se izvještači je li 20. prosinca pisala po tom forumu), a i majka razmišlja o podizanju kp protiv nje za prijetnje smrću, što možemo kao svjedoci potvrditi i ja i brat, a i imam dojam da je se iskreno boji i da je uvjerena da je ta djevojka sposobna doći u naš grad i nekoga ubiti. Također imamo u posjedu taj screenshot gdje me nagovara da se zajedno ubijemo, ali i original njenog "oproštajnog pisma", kada se u lipnju odlučila ubiti (i to napisano DAN NAKON što je uzela one Rivotrile- nije kontradikcija - ona je rekla da će se ubiti žiletom dan nakon što je popila te Rivotrile, te ih tog jutra ispovraćala, ali na kraju se ipak nije ubila tim žiletom nego samo žestoko izrezala po desnoj ruci, nije prerezala vene, ali je krvi bilo toliko da smo morali baciti i jastuk i jastučnicu i plahte te je nakon toga barem tjedana dana bila u zavojima koje smo joj dali), ali to na kraju ipak nije učinila, pa mislimo i to predočiti policiji i zahtijevati da ju se hospitalizira i barem pregleda. Dakako, sad jako žalimo što je tada nismo prijavili, ali jednostavno nismo mogli znati što nosi budućnost. 

Radi se o teško poremećenoj osobi, što ja nisam do bio sada shvatio, i majci koja ju slijepo podržava, i njihove su neargumentirane optužbe nekako prošle (uz pomoć u neke feminističke udruge koja je za njih isto uz njih podnijela prijavu).

Svjestan sam da ovo sve zvuči nadrealno, ali je istina i ima li šanse da se cijela stvar okonča odbacivanjem slučaja već tijekom istrage, pogotovo zato jer će je tteško teretiti svi svjedoci poput moje majke, brata i prijatelja za fizičko nasilje protiv mene i prijetnje protiv majke, te neprestano drogiranje, a i optužnica je napisana nevjerojatno traljavo, doslovno su 95% prepisane gluposti koje je ta djevojka bez dokaza izgovorila u PP. Možemo li tražiti psihijatrijsko vještačenje te djevojke, možda i  njezinu dokumentaciju dok se liječila kao maloljetnik? Naime, ona nema nikakve papire poslije 18-te godine, a očito je bolesna i opasna po okolinu. Majka i brat su oboje svjedočili i nasilničkom ponašanju nje kada me udarala tako da bi čuli moje jauke ili to da joj govorim da me više nikad ne udara iz svojih susjednih soba, ali sve je to rekla-kazala i prolazi samo njoj.

Koliko je uputno zasad podizati kaznene prijave  ova njezina djela, jer recimo već sad imamo i original tog oproštajnog pisma s njenim rukopisom i potpisom, i screenshot gdje se želi sa mnom ubiti, pa da barem na to ukažemo policiji.

Čak i razmišljamo da se javimo medijima, ali je problem što je cijelo to ponašanje teško dokazati, iako bismo rado stupili u kontakt npr. s unukom čovjeka od kojeg je iznajmljivala stan (jer sam vlasnik ne živi u Zg) i kojima je ostala dužna onaj silni iznos i pokušati nekoga upozoriti na tešku poremećenu osobu koja svuda za sobom ostavlja štetu i pustoš - primjerice ima  i niz ovrha za dugove i za to su je dok smo živjeli zajedno u njenom iznajmljenom stanu pa kod mene svaki dan nazivale agencije za utjerivanje dugova. 

 

 

Znam da je problem dosta kompleksan i težak za povjerovati te da ovo možda i nije forum za ovu razinu tematike već se treba riješavati s odvjetnikom, ali ima li netko nekakav savjet? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, iskreno da čovjek ne povjeruje u sve što ste napisali i da se ne upita zašto ste se uopće upuštali u vezu sa takvom osobom i što ste drugo očekivali od tako labilne i, kako Vi navodite, psihički bolesne osobe... 

Što se tiče KD koja Vam se stavljaju na teret, po Vašem opisu, ima dosta elemenata za iste i baš i nije tako "bizeran slučaj i bizerna prijava" kao što ste naslovili temu, dapače, no to će se sve utvrditi u kriminalističkom istraživanju i  kaznenom postupku koji će se provoditi temeljem optužnice podignute od strane ODO-a u kojem ćete Vi moći iznositi svoju obranu.. 

Moj dobronamjerni savjet Vam je, pošto imate odvjetnika, da ne poduzimate nikakve daljnje radnje i daljnje korake bez konzultacije sa njim, on će Vas najbolje uputiti što Vam je dalje činiti i kako se postaviti da si nebi još jače zakomplicirali, ionako komplicoranu, situaciju u kojoj ste se našli... 

Sretno Vam i budite oprezni i razboriti, jer su stvari dosta ozbiljne..! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, MartinZg222 je napisao:

... zasad nećemo ništa poduzimati dok detaljno ne porazgovaramo s odvjetnikom i pregledamo spis.

Tako Vam je najbolje postupiti, jer, po Vašem opisu, nimalo bizarno, badavo Vam je što ste, kako navodite, sve izbrisali, ali vještačenje Vašeg kompjutera i mobitela će sve pokazati, a i sve što ste naveli zorno ukazuje da ima dosta elemenata KD za koje Vas se tereti, pa i to pismo koje ste pisali, ostavili ste dosta pisanih tragova i relevantnih dokaza protiv sebe.. 

prije 1 sat, MartinZg222 je napisao:

. Nažalost je sve što piše istina. 

Uopće nisam sumnjao da nije istina, samo me malo iznenađuje što ste vjerovali toj i takvoj osobi i "zaštitnički" se ponašali naspram nje kad je takva kakvom je opisujete... 

Sada se lijepo smirite, znam da ste povrijeđeni, znam da Vam je povrijeđen ponos od strane te i takve osobe i da Vam nije lako, slušajte svog odvjetnika koji će najbolje znati i uputiti Vas što Vam je dalje činiti kako bi nastale što manje posljedice za Vas.. 

Sretno Vam još jednom i držite se..!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija