Jump to content

Ugovor o diobi suvlasnicke zajednice i elaborat o etaziranju.


Trubac

Preporučene objave

Moj brat i ja smo napravili i potpisali Ugovor o diobi suvlasnicke zajednice i napravljen je elaborat o etaziranju. Sve ovo je uradeno prije konacne odluke o oporuci pok majke gdje brat treba da prihvati oporuku, kako bi cjelokupni proces ubrzao. Sada sam obavijestena da bratov odvjetnikpriprema Ugovor o etaziranju.

Moje pitanje je:

1. Da li je potreban Ugovor o etaziranju i da li u skladu sa zakonom i propisima izrada takvog ugovora, ako vec postoji Ugovor o diobi i Elaborat o etaziranju.

2. Koji su sve dokumenti potrebni  kako bi upisalo vlasnist Na osnovu Ugovora o

diobi i elaborata o  etaziranju. 

3. Da li potrebne dokumente podnose nadleznom organu jedna od stranki ili to ide sluzbenim putem od strane suda.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uspostava vlasništva posebnih dijelova nekretnine (etažiranje) je jedan oblik razvrgnuća suvlasništva kod kojeg, ako je sporazumno, vam je potreban ugovor. Međutim, kako vi kod uspostave posebnih dijelova nekretnine ne dijelite i/ili stječete suvlasničke omjere jedne ili neke druge nekretnine potreban vam je Ugovor o uspostavi vlasništva određenih posebnih dijelova nekretnine (pojednostavljeno, ugovor o etažiranju) u kojem se navodi da u ZK treba izvršiti uknjižbu prava vlasništva u korist jednog, drugog, trećeg itd. suvlasnika, posebni dio koji tome suvlaniku pripada označen suvlasničkim omjerom te opisan od čega se sastoji, u kojoj površini prema onome kako je označeno u elaboratu. Također istim ugovorom ovlašćuju jedni druge da mogu u ZK ishoditi upis prava vlasništva na svoje ime.

Za upis vlasništva potreban je Etažni elaborat, Potvrda nadležnog tijela da je određeni stan ili druga prostorija samostalna uporabna cjelina te navedeni ugovor. 

Kako uglavnom sastavlja takove ugovore, isti sve to s prijedlogom podnosi na uknjižbu, no mogu i sami suvlasnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija