Jump to content

Lavež pasa u stambenoj zgradi kao čin inaćenja susjedima


Knjižničarka3511

Preporučene objave

Poštovani,

 

živim u manjoj stambenoj zgradi (5 stanova) u Zagrebu, kvart Markuševec. Stanari četiriju stanova u zgradi (među kojima sam i ja) drže kućne ljubimce, no samo životinje iz jednog stana se puštaju u stubištu zgrade bez nadzora, lunjaju zgradom bez povodaca i laju svakog jutra, a stanari, također svakog jutra kad odlaze na posao, iz stana izbace mačku i ostave ju u stubištu. (Ne znam može li se to, kome i kako prijaviti.)

Nedavno smo vlasnicu pasa zamolili da pokuša pse utišati kad ujutro odlaze od kuće jer je stubište pored spavaće sobe mojeg stana, nasmijala se i rekla da više sigurno neće lajati ujutro. Otad ih, posljednjih tjedan dana, ostavlja u stanu iako zna da kad ostanu sami nesnosno laju. Tako već tjedan dana od 6:30 ujutro pa do 19h navečer slušamo pseći lavež (ja radim od doma pa se nemam kuda "maknuti"). Zamolili smo je da prestane s tim (može pse povesti sa sobom na posao, ovo je čisto inaćenje), nasmijala se i rekla da neće i da će, pokušamo li pozvati policiju, ona nas prijaviti za uznemiravanje.

Što učiniti? Stanari stana koji je na našem katu kažu da ne čuju lavež, ovo je kvart gdje se ljudi ne žele jedni drugima zamjerati, a ja, iskreno, nakon potresa i svega pucam po šavovima jer nemam trenutka mira u vlastitom domu. Postoji li išta legalno što mogu učiniti i kome to mogu prijaviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija