Rio180 0 Objavljeno u veljača 15 Podijeli Objavljeno u veljača 15 Pozdrav, zanima me je li moguće otvoriti j.d.o.o za elektroinstalacijske radove ukoliko nema zaposlenih elektroinstalatera? Naime po struci sam tehničar za elektroniku i znam raditi sve elektroinstalacijske poslove. Zanima me mogu li obavljati tu djelatnost kao jedini zaposleni ili moram zapošljavati nekog elektroinstalatera? I ako se zaposlim na 2 sata u tom j.d.o.o.-u kolika su mi mjesecna davanja, plaća itd? Hvala unaprijed Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
frenki zg 256 objavljeno veljača 16 Podijeli objavljeno veljača 16 (uređeno) 1.Može te otvori ti, jdoo jer je vaša struka + KV - Električar - veće obrazovanje, nije prepreka, u odnosu, na niže obrazovanje, od traženog. Sad, pošto su se zakoni mjenjali - jedno vrijeme nije mogla funkcionirati firma, bez bar 1 uposlenika. U firmi mora biti prijavljen Direktor, sa minimalcom od 50.30.kn Ali, ovo vezano, kolika je minimalna plača direktora ( jer je i tu bilo, nekih promjena) - kolika su davanja na ta na plaču, itd - to je u domenu, Knjigovodstva, koje svakako mora te imati, ugovorom sa nekim knjigovodstvenim Servisom - jer, - koliko je HZZO - za, npr. 2 sata rada - kolika su izdvajana HZZMO -e koliki je - Prirez - Porez na dobit, na kraju godine - dali ima te neke olakšice prvu godinu rada - Poticaj za samozapošljavanje - ako ste na Burzi - sve, navedeno, će vam,, reći i izračunati, u navedenom Servisu. poz. Uređeno veljača 16 od frenki zg dopuna Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Rio180 0 objavljeno veljača 16 Autor Podijeli objavljeno veljača 16 Hvala puno na odgovoru. Lp Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
frenki zg 256 objavljeno veljača 16 Podijeli objavljeno veljača 16 Prije 54 minuta, Rio180 je napisao: Hvala puno na odgovoru. Lp Hvala vama, koji poklanja te povjerenje u Legalis.hr Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Miljko 52 objavljeno veljača 16 Podijeli objavljeno veljača 16 , Rio180 je napisao: I ako se zaposlim na 2 sata u tom j.d.o.o.-u kolika su mi mjesecna davanja, plaća itd Ukoliko ste zaposleni negdje na puno radno vrijeme onda ne možete sebe prijaviti na dva sata nego samo na 1 sat uz dopuštenje prvog poslodavca. S druge strane ako mislite otvoriti j.d.o.o. i biti direktor prijavljen na dva sata morat ćete na kraju godine platiti razliku doprinosa od onoga što je uplaćeno do minimalno propisanih. Prijava na dva sata; bruto 1 plaća 1491,84 kn (bruto 2 1737,99). Uz pretpostavku da ne plaćate porez na dohodak i prirez neto plaća je 1193,47 kn Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
frenki zg 256 objavljeno veljača 17 Podijeli objavljeno veljača 17 Evo, to je to. Ima nas, koji se bavimo, čisto trg. pravom, dok je evo gospodin, više u knjigovodstvenim i Financijskom pravu. Miljko je reagirao na to 1 Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Rio180 0 objavljeno veljača 17 Autor Podijeli objavljeno veljača 17 Ekipa hvala puno! Lp Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
frenki zg 256 objavljeno veljača 17 Podijeli objavljeno veljača 17 prije 1 sat , Rio180 je napisao: Ekipa hvala puno! Pozdrav. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.