Jump to content

Radnica koju mijenjam dala otkaz, molim savjet :(


Pepita12345

Preporučene objave

Postovani,

Radim kao zdravstveni djelatnik, na radnom mjestu sam gotovo dvije godine kao zamjena.Radi se o drzavnoj firmi. Djelatnica koju miienjam ne misli se vratiti na svoje radno mjesto. U ugovoru mi pise da mi radni odnos traje do povratka djelatnice ( nazvat cemu ju Mira Mirkovic), do povratka djelatnice Mire Mirkovic sa porodiljnog dopusta. Buduci da ce navala biti velika, imam li ja ikakvu prednost gledajuci sa pravne strane da ja dobijem mjesto na neodredeno u toj ordinaciji i dali me ugovor ikako stiti, buduci da pise do povratka, a ona se ne vraca? 

uređeno: od Pepita12345
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Zamjena i pravo na neodređeno

Jedino što još mogu napomenuti je da provjerite veže li vašeg poslodavca kakav kolektivni ugovor ili pravilnik o radu, koji bi se referirao na ovu situaciju i vama davao prednost.

Takve stvari su rijetke, no zna ih biti (primjerice KU za osnovne škole). U protivnom, nominalne prednosti nemate, imate praktičnu prednost, jer već radite na tom radnom mjestu, no i ona neće značiti ništa ukoliko je natječaj igrokaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 7 mjeseci kasnije...
 
 
 
 

Pozdrav,


2 godine mijenjam radnicu, u pitanju su bile komplikacije u trudnoci i cijeli porodiljni dopust te sa godisnima sveukupno dvije godine.
Ta doticna radnica je podnijela ostavku i ne vraca se, te nije duzna odraditi nikakav otkazni rok.
E tu sad krece moje pitanje, iz firme su me nazvali i rekli da ce na njeno mjesto doci djelatnica koja ima ugovor za stalno, radila je sa
jednim doktorom (drzavna firma je u pitanju) koji je za vrijeme njenog porodiljnog dopusta otisao u koncesiju i ona je trebala ici s njim, no medutim na kraju nije jer je nacula da ce radnica koju sam ja mijenjala dati otkaz i to joj je naravno bila savrsena prilika da ostane raditi i nemaju gdje dalje s njom nego je moraju staviti ovdje.
Meni u ugovoru pise da mi je ugovor do povratka djelatnice sa porodiljnog dopusta, a buduci da se ona ne vraca, imam li ikakve osnove traziti ugovor na neodredeno na kontu toga?
   
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija