Jump to content

Najam poslovnog prostora


VanPametiSB

Preporučene objave

Postovani 

Zanima me sljedeće:

Zivim u kuci na katu dok je u prizemlju kuce poslovni prostor...kada sam kupovao kucu 2016 godine dobio sam od porezne 2 godine zabrane najma prostora( neznam tocno koji razlog -mislim da nesto nisam htio platiti ) e sad moj susjed koji ima firmu me priupitao dali moze otvoriti jos jedan obrt sa mojom adresom i kaze da ce se platit nesto sitno poreza..e sad mene zanima koliko cu ja morati platiti prenamjenu stambeni prostor i dali ce ovo otvaranje obrta utjecati na cijenu prenamjene...susjed spominje da ce se doci izmjeriti buka i nesta vezano za struju ...e sad dali cu imati i uskrate kod regresa povrata poreza zbog toga sto je obrt na mojoj adresi ?

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije mi jasan ovaj dio price sa prenamjenom prostora, otkud on u prici. Davanje u najam ne znaci nuzno da se mora napraviti prenamjena.

Sto se tice poreza bez konkretne cifre najma, koliko iznosi prirez u mjestu prebivalista nitko ne moze znati koliko cete placati poreza. Ovako pausalno porez na dohodak od najma iznosi efektivno 8% iznosa najma

Ovo sa mjerenjem buke se odnosi na ishodovanje MTU tako da nemate se cega brinuti.

Dohodak od najma ne ponistava pravo na povrat poreza ako je on preplacen. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sto se tice prenamjene prostora...objasnio sam susjedu da cu za 2-3 godine prizemlje renovirati i da cu zakonski morati izmjeniti prizemlje sa poslovnog na stambeni prostor...mene zanima hoce li me sto skuplje izaci prenamjena prostora s obzirom da je prijavljen obrt na mojoj adresi..i dali bi susjed morao ugasiti obrt sa moje adrese posto vise nebi prizemlje bilo poslovni prostor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija