Jump to content

Zadužnica aktivirana iako je dug otplaćen


stpa

Preporučene objave

Poštovani!

Molim savjet što učiniti.

Situacija je slijedeća: postojao je dug po Diners kartici koji se redovito otplaćivao svaki mjesec po dogovoru s Erste Card Clubom. Kartica je u dogovoru s njima vraćena i potpisana je zadužnica. Kako sam odlučila refinancirati svoje dugove zatražila sam od Dinersa potvrdu o cjelokupnom dugovanju po kartici. Cjelokupni dug je uplaćen jučer, 16.2. Danas, 17.2. kontaktirala sam Erste Card Club gdje sam zatražila potvrdu da je dugovanje otplaćeno i kartica zatvorena. Da bi sada kasno popodne shvatila da su aktivirali zadužnicu. Zadužnica je bila poslana 12.2.

Jesu li imali pravo na aktiviranje zadužnice iako se dug redovito i po dogovoru uplaćivao?

Kako sada riješiti taj problem?

Napominjem, dug je uplaćen u cijelosti jučer, danas stiže prisilna naplata.

Molim savjet što učiniti?

Hvala!

LP

Slavica

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obratite se direktno ovrhovoditelju da im dajete rok od 3 dana da povuku svoju tražbinu sa Fine ili da ćete pokrenuti sudski postupka temeljem čl. 210. Ovršnog zakona, a da će troškovi istoga u konačnici ići isključivo njima na teret. Imate rok od 60 dana za korištenje ovog pravnog lijeka, tako da imate vremena pokušati problem riješiti na ovaj način mimo suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zvala sam Erste Card Club, oni se ispričavaju što su zadužnicu poslali u Finu. Kroz 20 min kako sam razgovarala s njima poslali su mi potvrdu da je dugovanje zatvoreno i nema nikakvih potraživanja s njihove strane.

Za zadužnicu je gospođa rekla da će odmah pisati dopis u FINU da obustave postupak i vrate sredstva na račun s kojeg su ga i naplatili.

Sad jedino nisam sigurna da ipak napišem e-mail Erste Card Clubu da tražim povlačenje zadužnice ili će biti dovoljno vjerovati gospođi na riječ?

Koliko dugo bi trebala čekati obustavu postupka i povratak novčanih sredstava na račun?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija