podstanar0000 objavljeno: 17. veljača 2021. Dijeli objavljeno: 17. veljača 2021. Dobar dan sa suprugom sam konačno završila tužbu vezano za obiteljsko nasilje, Moje pitanje je sljedeće na sudu je pričao samo laži između ostalog je bilo vrijeđanje mene da sam luda kao i cijela moja obitelj da je moja sestra ubila svog supruga i milion nebuloza koje su izrečene. Imam li ja pravo njega ikako tužiti. hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Željac047 odgovoreno: 18. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 18. veljača 2021. Poštovana u kaznenom postupku, na ročištu, jedino je okrivljeniku dozvoljeno govoriti neistine (lagati), postaviti svoju obranu na, za njega, najpodesniji način što ne znači da može vrijeđati, sramotiti idr. druge sudionike, no to je sudac dužan spriječiti i upozoriti ga na to.. Vi možete pokrenuti kazneni postupak protiv bivšeg supruga radi počinjenja KD iz čl. 147.-149. KZ RH, postupak se pokreće privatnom tužbom, a kazne su, u većini slučajeva, novčane, tako da Vam je moj dobronamjerni savjet da zanemarite i zaboravite to, no odluka je samo Vaša Sretno.! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 18. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 18. veljača 2021. Čak neka praksa u tom dijelu kaže da se ne može ograničavati pravo na obranu u kaznenom postupku opasnošću od povreda časti i ugleda, pa možda čak ne biste niti uspjeli s privatnim tužbama radi uvrede ili klevete. Međutim, možda biste uspjeli u građanskom postupku radi naknade štete, pod uvjetom da možete dokazati da ste pretrpjeli neimovinsku štetu - povredu prava osobnosti zbog takve obrane okrivljenika. podstanar0000 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
podstanar0000 odgovoreno: 18. veljača 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 18. veljača 2021. prije 11 sati , Ruby_Danderfluff je napisao: Čak neka praksa u tom dijelu kaže da se ne može ograničavati pravo na obranu u kaznenom postupku opasnošću od povreda časti i ugleda, pa možda čak ne biste niti uspjeli s privatnim tužbama radi uvrede ili klevete. Međutim, možda biste uspjeli u građanskom postupku radi naknade štete, pod uvjetom da možete dokazati da ste pretrpjeli neimovinsku štetu - povredu prava osobnosti zbog takve obrane okrivljenika. Hvala na odgovoru ali htjela sam samo znati,,,imam li pravo jer su te uvrede godinama mi bile upućivane, ali nisam mogla dokazati sada oma izjavljeno pred sudom i napisano kao izjava u obrani njegovoj,,,, samo sam htjela mu još dokazati da sve laži i što je napravio meni i mojoj obitelji da je kriv Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 19. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 19. veljača 2021. Za uvredu morate podnijeti privatnu tužbu u roku od 3 mjeseca od kada se uvreda dogodila (u kaznenom postupku). U građanskom postupku u roku od 3 godine od uvrede, no imat ćete problem dokazati za uvrede koje nisu sadržane u sudskom zapisniku ili ne postoje svjedoci, da su se zaista dogodile. Ovo možete dokazati. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
podstanar0000 odgovoreno: 19. veljača 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 19. veljača 2021. prije 7 sati , Ruby_Danderfluff je napisao: Za uvredu morate podnijeti privatnu tužbu u roku od 3 mjeseca od kada se uvreda dogodila (u kaznenom postupku). U građanskom postupku u roku od 3 godine od uvrede, no imat ćete problem dokazati za uvrede koje nisu sadržane u sudskom zapisniku ili ne postoje svjedoci, da su se zaista dogodile. Ovo možete dokazati. hvala vam da uvrede su upisane u sudski zapisnik,,,konačno jer kako ste rekli za neke prije nisam imala ni svjedoka ni dokaza Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.