Jump to content

Uvreda i kleveta

podstanar0000

Preporučene objave

Dobar dan sa suprugom sam konačno završila tužbu vezano za obiteljsko nasilje, Moje pitanje je sljedeće na sudu je pričao samo laži između ostalog je bilo vrijeđanje mene da sam luda kao i cijela moja obitelj da je moja sestra ubila svog supruga i milion nebuloza koje su izrečene. Imam li ja pravo njega ikako tužiti. hvala

Dijeli na drugim stranicama

Poštovana u kaznenom postupku, na ročištu, jedino je okrivljeniku dozvoljeno govoriti neistine (lagati), postaviti svoju obranu na, za njega, najpodesniji način što ne znači da može vrijeđati, sramotiti idr. druge sudionike, no to je sudac dužan spriječiti i upozoriti ga na to.. 

Vi možete pokrenuti kazneni postupak protiv bivšeg supruga radi počinjenja KD iz čl. 147.-149. KZ RH, postupak se pokreće privatnom tužbom, a kazne su, u većini slučajeva, novčane, tako da Vam je moj dobronamjerni savjet da zanemarite i zaboravite to, no odluka je samo Vaša

Sretno.!

Čak neka praksa u tom dijelu kaže da se ne može ograničavati pravo na obranu u kaznenom postupku opasnošću od povreda časti i ugleda, pa možda čak ne biste niti uspjeli s privatnim tužbama radi uvrede ili klevete. Međutim, možda biste uspjeli u građanskom postupku radi naknade štete, pod uvjetom da možete dokazati da ste pretrpjeli neimovinsku štetu - povredu prava osobnosti zbog takve obrane okrivljenika.

prije 11 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Čak neka praksa u tom dijelu kaže da se ne može ograničavati pravo na obranu u kaznenom postupku opasnošću od povreda časti i ugleda, pa možda čak ne biste niti uspjeli s privatnim tužbama radi uvrede ili klevete. Međutim, možda biste uspjeli u građanskom postupku radi naknade štete, pod uvjetom da možete dokazati da ste pretrpjeli neimovinsku štetu - povredu prava osobnosti zbog takve obrane okrivljenika.

Hvala na odgovoru ali htjela sam samo znati,,,imam li pravo jer su te uvrede godinama mi bile upućivane, ali nisam mogla dokazati sada oma izjavljeno pred sudom i napisano kao izjava u obrani njegovoj,,,, samo sam htjela mu još dokazati da sve laži i što je napravio meni i mojoj obitelji da je kriv

Za uvredu morate podnijeti privatnu tužbu u roku od 3 mjeseca od kada se uvreda dogodila (u kaznenom postupku). U građanskom postupku u roku od 3 godine od uvrede, no imat ćete problem dokazati za uvrede koje nisu sadržane u sudskom zapisniku ili ne postoje svjedoci, da su se zaista dogodile. Ovo možete dokazati.

prije 7 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Za uvredu morate podnijeti privatnu tužbu u roku od 3 mjeseca od kada se uvreda dogodila (u kaznenom postupku). U građanskom postupku u roku od 3 godine od uvrede, no imat ćete problem dokazati za uvrede koje nisu sadržane u sudskom zapisniku ili ne postoje svjedoci, da su se zaista dogodile. Ovo možete dokazati.

hvala vam da uvrede su upisane u sudski zapisnik,,,konačno jer kako ste rekli za neke prije nisam imala ni svjedoka ni dokaza

• drot13 je promijenio naziv u Uvreda i kleveta

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija