Jump to content

Zabrana majci za donošenje odluka o punoljetnom djetetu


DusanR

Preporučene objave

zdravo

zanima me na koji nacin mogu pokrenuti postupak na sudu da isti donese odluku o zabrani majci od donosenja odluka u slucaju eventualne kome ili invalidnosti?

da pojasnim. imam 38 godina i nemam odnos sa majkom buduci da me je napustila od moje 3. godine starosti i nije nikada donjela nikakvu dobru odluku za mene od kada ja pamtim i ne bih volio doci u situaciju da u slucaju kome ili invalidnosti ona za mene donosi odluke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za ovakve situacije postoje anticipirane naredbe, a to su javnobilježničke isprave kojima neka osoba na temelju odredaba Obiteljskog zakona određuje drugu osobu da u njezino ime, kada za to nastupe zakonske propisane okolnosti, donosi odluke i da je zastupa u njezinom interesu ili pak u interesu kojega je osoba koja ju je sastavila unaprijed iskazala (za one stvari koje se mogu predvidjeti). Za Vas bi to značilo (bar prema sadržaju upita) da za ovo vrijeme dok niste lišeni poslovne sposobnosti, da možete u obliku javnobilježničkog akta odrediti drugu osobu (može ih biti i više) da bude imenovana Vašim skrbnikom po pravomoćnosti rješenja o lišenju poslovne sposobnosti. Na taj način majka nema ovlasti za donošenje odluka i ovakva naredba se u bilo kojem trenutku može povući na način na koji je i dana, a ovisno o okolnostima možete sačini i novu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Zabrana majci za donošenje odluka o punoljetnom djetetu

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija