Jump to content

Osporivanje prava, odnosno uvjeta za polaganje stručnog ispita


-16kg

Preporučene objave

Cijenjeni kolege,

Od 2014. do 2015. godine odradio sam stručno osposobljavanje,

Od 2015. do 2016. godine odradio sam rad i nakon stručnog osposobljavanja gdje je RH plaćala doprinose BRUTTO II umjesto poslodavca.

I kao stvarna i kao potrebna stručna sprema u ERPS obrascu u tih 24 mjeseci rada za tog poslodavca stoji VŠS u oba stupca.

Želim prijaviti stručni ispit iz graditeljstva pri MGIPU i pri čemu mi tajnica osporava uvjete, odnosno pravo (koje imam) na polaganje tog stručnog ispita i to prema srednjoškolskom obrazovanju SSS - tehničar struke. Odnosno, imam sve potrebne dokaze - svjedodžbu srednje škole, poslodavac je registriran u sudskom registru za obavljanje tih poslova i potvrdom su mi potvrdili da sam poslove obavljao u vremenskom intervalu u trajanju od 24 mjeseca, koliko MGIPU najmanje zahtjeva.

Problem je u tome što ERPS obrazac nije moguće izmijeniti, ozbirom da sam ja stvarno bio prijavljen kao VŠS, ali - poslove koje sam obavljao jednako se "kose" i "podudaraju", odnosno nadopunjuju s mojom SSS strukom.

Poslodavac ne može izmijeniti ERPS obrazac jer su ugovori išli preko HZZ-a, a ne direktno preko mog prošlog poslodavca.

Osjećam se oštećeno/zakinuto, odnosno nije pravedno da zbog takve jedne stavke (a sve prethodne sam dokazao), nemam pravo polaganja navedenog ispita.

Eventualno što mi ostaje, jeste kontaktiranje HZZ-a i izdavanje potvrde da sam uz VŠS poslove na koje sam bio prijavljen u tom stručnom osposobljavanju i radu nakon stručnog osposobljavanja jednako tako obavljao i te poslove u SSS tehničkoj struci.

Što napraviti i kome se žaliti na odluku? Komisiji?

Obzirom da je sva korenspodencija išla preko telefona, želim pripremiti pisani dopis (u svrhu prijave tog ispita) i pričekati odbijajuće Rješenje i potom se žaliti na odluku?

Što preporučujete?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija